Αν ήταν διευθυντής μου ο Ξυδάκης θα μου έλεγε: “για δες, τι ακριβώς συνέβη στο Κόκκινο με τον διευθυντή του. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει, γιατί δεν γνωρίζει”. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως, αλλά και οι ακροατές του σταθμού όντως δεν έχουν καταλάβει. Κι αυτό παρά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΔΣ Left MEDIA AE, όσα ακούσαμε στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή του Νίκου Ξυδάκη τη Μ. Τρίτη. Οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν είναι επιλεγμένες σαν να επιθυμούν να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη και διακόπηκε η συνεργασία του Κόκκινου με τον διευθυντή του, όταν μάλιστα ο σταθμός ήταν σε άνοδο με συμβολή, προφανώς, και του ίδιου. Να πληροφορηθούμε τι πρόβλημα, ακριβώς τέθηκε στο τραπέζι και οδήγησε, προφανώς λόγω διαφωνίας, στον “τερματισμό” της συνεργασίας Ξυδάκη. Θέμα πολύ σημαντικό εφόσον το Κόκκινο έχει ιδιοκτήτη ένα κόμμα που πιστεύει στη συλλογική λειτουργία των χώρων δραστηριοποίησής του και τη διαβούλευση όταν προκύπτουν ζητήματα ή και προβλήματα προς επίλυση.

Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Left MEDIA. “Ένας κύκλος δύο ετών κλείνει για το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» με την αποχώρηση του Νίκου Ξυδάκη από τη διεύθυνση του σταθμού. Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στην ενδυνάμωση του ραδιοφώνου. Η απόφασή του ωστόσο να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή του, όχι μόνο δεν ζητήθηκε ποτέ από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά αντίθετα του είχε ζητηθεί να την συνεχίσει κανονικά, κάτι το οποίο ίσχυε μέχρι και σήμερα. Τέλος, αναφορικά με την ανησυχία πολλών ακροατών και συντρόφων, ξεκαθαρίζουμε πως μοναδική μέριμνα του ΔΣ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως βασικού μετόχου, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του «Στο Κόκκινο», κορμός του οποίου παραμένουν οι εργαζόμενοί του, καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής της Αριστεράς στα FM”.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν υπήρχε “αποχώρηση” και όχι, τουλάχιστον, “παραίτηση” διότι υπάρχουν κι άλλες λέξεις όπως “απομάκρυνση” όπως σημείωναν τα ρεπορτάζ. Όσο για το ότι ο ίδιος αποφάσισε “να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή”, ενώ αντίθετα του ζητήθηκε “να συνεχίσει κανονικά” εγείρονται δύο ζητήματα. Το ένα, είναι αν θα δεχόταν να συνεχίσει μετά από μία υποβάθμιση και το άλλο είναι ότι αυτό αντιφάσκει με τις διαρροές ότι συνυποψήφιοί του στον Νότιο Τομέα της Αθήνας έθεταν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της εκπομπής. Ο ανταγωνισμός δεν θα υπήρχε εφόσον συνεχιζόταν η εκπομπή;

Προσφεύγουμε σε ένα απόσπασμα από την τελευταία εκπομπή του Νίκου μήπως καταλάβουμε. «Φεύγω γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε έναν άλλο κύκλο για τον οποίο δεν ερωτήθηκα και δεν με αφορά. Και μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω για να κατέβω βουλευτής. Οι άνθρωποι δεν παρατούν έτσι την κοινότητά τους για μία καρεκλίτσα». Ποιος είναι ο “άλλος κύκλος” για τον οποίο, εφόσον δεν ρωτήθηκε δεν τον αφορά; Υπάρχει ένα σχέδιο που έχει εκπονηθεί έξω από την κοινότητα του σταθμού και για το οποίο ο έως τώρα διευθυντής διαφωνεί; Εύλογα εδώ εγείρονται ανησυχίες όσον αφορά τα θέματα όπου υπάρχει διαφορά απόψεων ΔΣ και διεύθυνσης επομένως και συντονισμού για μια όντως λεπτή εργασία. Η αναφορά της απόφασης του ΔΣ ότι μοναδική μέριμνά του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του σταθμού, “κορμός του οποίου παραμένουν οι εργαζόμενοί του” είναι οπωσδήποτε θετική τοποθέτηση.

Μένει μια πτυχή ακόμη του ζητήματος, ενοχλητική. Ο Ξυδάκης, ειπώθηκε, ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής στα Νότια. Ποιο το πρόβλημα εδώ; Μήπως δεν ήταν βουλευτής πριν και υπουργός; Αλλά για όσους το λένε θα τους υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Ξυδάκης ήταν υποψήφιος στις Κυκλάδες όταν τρέχαμε να καλύψουμε τα κενά μας πανελλαδικά, ενώ ήταν συγχρόνως και ενεργός δημοσιογράφος. Δεν σκέφτηκε “συνετά” στα δύσκολα. Ας είμαστε προσεκτικοί.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet