Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες

twitter.com/kadincinayeti

 

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε ο ανώτατος εισαγγελέας στην Τουρκία να κλείσει η πλατφόρμα Kadin Cinayetlerini Durduracagiz (Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες), επειδή προσβάλει τον νόμο και την ηθική! Ακτιβίστριες της πλατφόρμας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πατριαρχία και τη βία κατά των γυναικών και προσθέτουν ότι σε μια χώρα που κάθε χρόνο γίνονται εκατοντάδες γυναικοκτονίες (σημ: μέσα στο 2022 ο αριθμός τους έχει φτάσει στις 111), η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση και θα μείνει στα χαρτιά.

 

 

Για το νερό και τη ζωή

caravana.pueblosunidosporlavida.org

 

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε μια σταγόνα νερό για το κέρδος του κεφαλαίου», ολοκληρώνεται την Κυριακή το ταξίδι που ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου το καραβάνι της πρωτοβουλίας «για το νερό και τη ζωή», με τα τροχόσπιτα δεκάδων ακτιβιστών που διέσχισαν όλο το Μεξικό. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναδειχτεί η αναγκαιότητα υπεράσπισης του νερού ως ένα κοινωνικό αγαθό και παράλληλα να ενισχυθεί η φωνή της αλληλεγγύης για όσους/ες αγωνίζονται για το δικαίωμα πρόσβασης όλων των ανθρώπων σε αυτό.

 

 

Καμία ψήφος στην Λεπέν

twitter.com/hashtag/manifs16avril

 

Με τις διαδηλώσεις που έγιναν το Σάββατο σε περισσότερες από 30 γαλλικές πόλεις, και σε μια προσπάθεια να σχηματιστεί ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να φωνάξουν «καμία ψήφος στη Λεπέν». Ήταν μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από δεκάδες οργανώσεις, οι οποίες, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ανέφεραν ότι παρά τον θυμό που υπάρχει για τον Εμανουέλ Μακρόν και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του, «μια ψήφος που βρωμάει είναι καλύτερη από μία ψήφο που σκοτώνει».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet