ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ προσδοκία ότι η πίεση των δανειστών θα χαλάρωνε εν όψει του βάρους της διαχείρισης του ογκούμενου προσφυγικού ρεύματος που ανέλαβε η Ελλάδα, μοιάζει να αποδυναμώνεται.
Η σκλήρυνση της στάσης των εκπροσώπων όλων των θεσμών γίνεται ορατή σε όλες τις δηλώσεις τους παρά τις διαφορές στις διατυπώσεις. Η επίσπευση της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες δεν φαίνεται να ελαττώνει τις απαιτήσεις για τη χειρότερη δυνατή ρύθμιση των εκκρεμοτήτων με προεξάρχουσα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, επανέρχονται επίμονα τα προβαλλόμενα εμπόδια στην επίτευξη συμβιβαστικών λύσεων με αδικαιολόγητα σκληρές και συχνά παράλογες θέσεις εκ μέρους των περιβόητων θεσμών.
Η επιμονή των δανειστών σε άκαμπτες θέσεις λέγεται ότι οδήγησε τον Αλ. Τσίπρα να εξηγήσει στον κ. Μοσκοβισί πως, αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμάει να την ρίξουν οι απαιτήσεις των δανειστών, παρά να καταρρεύσει από την αγανάκτηση του κόσμου. Ανεξάρτητα από το κατά πόσο αυτά απηχούν την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι τα περιθώρια ελιγμών της κυβέρνησης περιορίζονται δραματικά. Η επιτυχία της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου, παρά την αντικυβερνητική χροιά που της δίνουν οι διοργανωτές της, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν ισχυρό όπλο στη μάχη μιας τόσο σκληρής διαπραγμάτευσης,
 
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet