Επίτιμο μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακηρύχθηκε στο Στρασβούργο η π. βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Αντιπρόεδρος της PACE και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας την περίοδο 2016–2019 –μέλος του Συμβουλίου ήδη από το 2015– βραβεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/4) από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τίνυ Κοξ, ο οποίος εξήρε το έργο της και την άψογη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά της η Α.Καββαδία, αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή, αναφέρθηκε στις ξεχωριστές δυσκολίες της περιόδου 2015–2019 –με την Ελλάδα να βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο– τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να μπορέσει να ακουστεί σε ευρωπαϊκούς θεσμούς η φωνή της Αριστεράς και να καταστεί δυνατή η μεταστροφή ενός παγιωμένου, εναντίον της κλίματος στους κόλπους της συντηρητικής Ευρώπης.

Με αφορμή τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, και ιδιαιτέρως τον πόλεμο στην Ουκρανία –μετά την παράνομη και απολύτως καταδικαστέα ρωσική εισβολή– μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινήματος ειρήνης, περισσότερου απαραίτητου παρά ποτέ. «Να μην παρασυρθούμε από τη γλώσσα και τη νοοτροπία του πολέμου. Η ιστορία της Ευρώπης μας δείχνει πού οδήγησε κάτι τέτοιο στο παρελθόν και τώρα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε διδαχθεί από αυτή. Η απάντηση δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι, η τυφλή παράδοση στις σειρήνες του πολέμου, οι ασύδοτοι επανεξοπλισμοί, η εκ νέου διαίρεση της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet