Το καραβάνι συνεχίζει

 

movimientomigrantemesoamericano.org

 

Με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, κλπ), συνεχίζει το ταξίδι του μέσα στο Μεξικό το καραβάνι των μητέρων των αγνοούμενων και εξαφανισθέντων μεταναστών. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να κάνει ορατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών καθώς και τις παραβιάσεις που υφίστανται κατά τη διέλευση τους από το Μεξικό, λόγω της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Λόπεζ Ομπραδόρ.

 

 

Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται

 

twitter.com/SBWorkersUnited

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε την Τρίτη η διοίκηση της αλυσίδας καφέ Starbucks στις ΗΠΑ να αυξήσει από την 1η Αυγούστου σε 15 δολάρια το ωρομίσθιο των εργαζομένων που δεν συνδικαλίζονται. Η εταιρεία προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να κάμψει το πρωτόγνωρο στην ιστορία των Starbucks κίνημα των εργαζομένων τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 50 σωματεία σε αντίστοιχα υποκαταστήματα, ενώ ο στόχος τους είναι να ιδρύσουν το πρώτο εργατικό συνδικάτο.

 

 

Απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων

 

twitter.com/hashtag/BlueShirt4Burma

 

Αψηφώντας την τρομοκρατία της στρατιωτικής χούντας, συνεχίζεται στην Μιανμάρ η εκστρατεία που ζητάει την απελευθέρωση των περισσότερων από 10.000 πολιτικών κρατουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από διάφορες δυνάμεις που υπερασπίζονται τη δημοκρατία στη χώρα, ενώ να σημειωθεί ότι στις 17 Απριλίου, ημέρα της πρωτοχρονιάς για την Μιανμάρ, η χούντα έδωσε αμνηστία σε περίπου 1.600 ανθρώπους, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται σε αυτούς ούτε ένας πολιτικός κρατούμενος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet