«Δωμάτιο 108»

 

 

 

«Δωμάτιο 108» (L’ennemi) του Στεφάν Στεκέρ: Μια γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη στο δωμάτιο 108 ενός ξενοδοχείου. Για τον φόνο κατηγορείται ο άνδρας της, ο οποίος είναι ένας διάσημος πολιτικός. Κανείς όμως δεν ξέρει αν είναι αθώος ή ένοχος. Ούτε κι αυτός ο ίδιος! Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

«Full time» (A plein temps) του Ερίκ Γκραβέρ: Η Ζουλί είναι μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία ψάχνει δουλειά για να καταφέρει να τα μεγαλώσει. Τη μέρα όμως που καταφέρνει να κλείσει ραντεβού για τη δουλειά που τόσο θέλει, μια γενική απεργία έχει παραλύσει το Παρίσι. Τα μέσα μεταφοράς δεν λειτουργούν και η Ζουλί ξεκινά έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, προσπαθώντας να είναι στην ώρα της στο ραντεβού.

«Οι πικροδάφνες» της Πάολας Ρεβενιώτη: Συγκινητικό, ανθρώπινο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ, με θέμα τις πιάτσες της Αθήνας που δεν υπάρχουν πια. Μια νυχτερινή βόλτα μέσα από τα μάτια της Μπέτυς Βακαλίδου, της Εύας Κουμαριανού και της Πάολας Ρεβενιώτη.

«Doctor Strange in the multiverse of madness» του Σαμ Ράιμι: Καθώς ο Doctor Strange κάνει ένα συναρπαστικό, πολυδιάστατο ταξίδι σε διαφορετικά σύµπαντα και διασχίζει παράξενες και επικίνδυνες εναλλακτικές πραγµατικότητες µαζί µε παλιούς και νέους συµµάχους, ένας µυστηριώδης νέος αντίπαλος τον περιµένει.

«Ο πύργος του Downton 2: Μια νέα εποχή» (Downton abbey: A new era) του Σάιμον Κέρτις: Η δεύτερη ταινία στον γνωστό πύργο, μας μεταφέρει στο 1928 και η οικογένεια Ντάουντον είναι παρούσα στον γάμο του Τομ Μπράνσον και της Λούσι Σμιθ.

«100% λύκος» (100% wolf) των Φιν Έντκουιστ και Άλεξ Στάντερμαν: Ο Φρεντ Λουπέν, ο νεότερος απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων, πλησιάζει τα 14 του χρόνια, τη μέρα που θα μεταμορφωθεί για πρώτη φορά! Με μεγάλη του έκπληξη, όμως, διαπιστώνει πως αντί για λύκος μεταμορφώθηκε σε ένα πολύ συμπαθητικό κανίς! Έτσι θα βρεθεί σε έναν χώρο όπου φυλακίζονται τα αδέσποτα και σκέφτεται πως θα αποδράσει. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδείξει πως δεν είναι αυτό που φαίνεται αλλά είναι πραγματικός λύκος; Ταινία κινουμένων σχεδίων.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet