Απελευθέρωση των κρατουμένων

 

cihrs.org

 

Διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, με ανακοίνωσή τους ζητούν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα περιεκτικό σχέδιο απελευθέρωσης των πολιτικών κρατουμένων. Παράλληλα, καταγγέλλουν την αδιαφανή διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και αναφέρουν ότι η χάρη που δίνει ο πρόεδρος αφορά μόνο ελάχιστους που κρατούνται για εκκρεμείς υποθέσεις και αφήνει απέξω τους περίπου 65.000 πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι κρατούνται παράνομα.

 

 

Σταματήστε το απαρτχάιντ

 

twitter.com/HizbkKhan

 

Μόλις 200 μέτρα κατάφεραν να περπατήσουν τη Δευτέρα στην Καμπούλ, πριν συλληφθούν, οι γυναίκες που με ακάλυπτο το πρόσωπο διαδήλωσαν ενάντια στην πρόσφατη απόφαση των Ταλιμπάν, η οποία επιβάλει στις Αφγανές να φορούν μπούρκα στο δημόσιο χώρο και τους επιτρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Η παραβίαση της απόφασης, που αποτελεί ένα απαρτχάιντ λόγω φύλου και κάνει τον μισό πληθυσμό του Αφγανιστάν αόρατο, επιφέρει τριήμερη φυλάκιση για τις γυναίκες καθώς και για τους κηδεμόνες τους όταν είναι ανήλικες. 

 

 

Ποτέ ξανά

 

rromanipativ.info

 

Χιλιάδες τσιγγάνοι θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου για τη γενοκτονία των τσιγγάνων, η οποία ξεκίνησε στις 16 Μαΐου του 1938 όταν ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ υπέγραψε το διάταγμα για την αντιμετώπιση της «τσιγγάνικης απειλής». Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των τσιγγάνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ανέρχεται μεταξύ 1.500.000 - 2.000.000, χωρίς να περιλαμβάνονται αυτοί που φυλακίστηκαν, στειρώθηκαν, εργάστηκαν καταναγκαστικά, χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet