«Το μαύρο κουτί»
 

 

 

«Πύρινη οργή» (Firestarter) του Κιθ Τόμας: η 11χρονη Άρλι έχει ένα χάρισμα, όταν θυμώνει προκαλεί πυρκαγιές. Οι γονείς της προσπαθούν να την προστατεύσουν από τους πράκτορες οι οποίοι την θέλουν για να εκμεταλλευτούν το χάρισμά της.

«Κώδικας: Εκδίκηση» (The protege) του Μάρτιν Κάμπελ: Η Άννα, πληρωμένη δολοφόνος, έχει εκπαιδευτεί από τον θρυλικό Μούντι που τον έχει σαν πατέρα της. Όταν εκείνος δολοφονείται η Άννα αναλαμβάνει να πάρει εκδίκηση.

«Το μαύρο κουτί» (Boite noire) του Γιαν Γκοζλαν: Ο Ματιέ εξιδικεύεται στην ανάλυση των στοιχείων από τα μαύρα κουτιά των αεροσκαφών. Ενώ εξερευνά την υπόθεση της πτώσης ενός αεροσκάφους οι αρχές αποφασίζουν να κλείσουν βιαστικά την υπόθεση.

«Οι γείτονες από πάνω» (Sentimental) του Σεσκ Γκέι: Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι 15 χρόνια και έχουν βαρεθεί. Ένα βράδυ η Άνα καλεί τους από πάνω γείτονες, τον Σάλβα και την Λάουρα, που είναι πιο νέοι. Μετά απ’ αυτό κάτι αρχίζει να αλλάζει στη ζωή τους.

«Το κορίτσι με το βραχιόλι» (La fille au brasellet) του Στεφάν Ντεμουστιέ: Η 16χρονη Λιζ συλλαμβάνεται για τον φόνο της καλύτερής της φίλης. Για δύο χρόνια βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ η δίκη πλησιάζει και κανείς δεν ξέρει εάν είναι ένοχη ή αθώα. Ούτε οι ίδιοι της οι γονείς.  

«Επιχείρηση κιμάς» (Operation mincemeat) του Τζο Μάντεν: Το 1943 δύο μυστικοί πράκτορες του Τσόρτσιλ, επιχείρησαν να παραπλανήσουν τα χιτλερικά στρατεύματα χρησιμοποιώντας ένα πτώμα και πλαστά έγγραφα. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet