Φωτογραφία: Νικόλας Κοκοβλής

 

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποσταθεροποιεί την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα. Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη αφήνει αρνητικό αποτύπωμα στη διαχείριση των μεγάλων ζητημάτων και ανοιχτές πληγές στα δικαιώματα των εργαζομένων, στην καθημερινότητα της νεολαίας και των νοικοκυριών, στη βιωσιμότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, στις δημόσιες δομές Υγείας και στην Παιδεία, στην αξιοποίηση των μεγάλων δημόσιων υποδομών και εταιρειών ύδρευσης και ενέργειας, στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, στη λειτουργία του Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης ήδη βρίσκεται σε τροχιά φθοράς, δεν έχει σημείο στήριξης, ανάκαμψης και επιστροφής. Έχει παραδεχθεί εδώ και μήνες την πολιτική και κοινωνική του απομόνωση. Έχει ομολογήσει ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Ο κ. Μητσοτάκης έχει φθορά και είναι πολιτικά απομονωμένος.

Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε τη γενικευμένη δυσαρέσκεια απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και τη φθορά του σε ενεργή πολιτική στήριξη στον στόχο της αλλαγής της κυβέρνησης. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να υπερβούμε τις αδυναμίες μας. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, ανοίξαμε τον βηματισμό μας στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενός ανοιχτού κόμματος.

Το συνέδριό μας αποφάσισε. Όλες και όλοι εμείς αποφασίσαμε. Στις κάλπες της 15ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει ένα μεγάλο πολιτικό άλμα. Κάνουμε όλοι μαζί ένα αποφασιστικό βήμα για ένα ανοικτό κόμμα. Στέλνουμε όλοι μαζί και ενωμένοι, μήνυμα συσπείρωσης και αλλαγής. Με τη συμμετοχή των μελών μας και το δυναμικό «παρών» της κοινωνίας, των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη χώρα, εκλέγουμε τη συλλογική μας ηγεσία, ανοίγουμε το κόμμα, υπερβαίνουμε τις αδυναμίες μας.

Επικυρώνουμε τον μετασχηματισμό, την ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Προχωράμε στις αναγκαίες και μεγάλες καταστατικές αλλαγές, οι οποίες θα μας καταστήσουν ένα ανοιχτό, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Ένα κόμμα των μελών, που συσπειρώνει όλες τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος, όλον τον κόσμο από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο.

Ένα κόμμα των μελών που αποφασίζουν, συνδιαμορφώνουν, κινητοποιούν, δίνουν την κατεύθυνση για τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, δεσμεύουν τη συλλογική ηγεσία διά της δημοκρατικά εκφρασμένης γνώμης τους. Ένα κόμμα των μελών που θα σταθούν απέναντι στην καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη, μαζί με το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, και θα φέρουν τη μεγάλη νίκη και την αναγκαία μακροχρόνια αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ευελπιστούσαν ότι το κόμμα μας δεν θα είχε την τόλμη να απευθυνθεί στο σύνολο των μελών του και στην κοινωνία για να εκλέξει την ηγεσία του και να διαμορφώσει τη στρατηγική του. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δεν θα ήθελαν να ξεπεράσουμε τις οργανωτικές μας αδυναμίες. Δεν θα ήθελαν να βελτιώσουμε την ακτινοβολία μας στην αυτοδιοίκηση, δεν θα ήθελαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα ήθελαν να αυξήσουμε τις οργανωμένες μας δυνάμεις στη νεολαία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αντίθετα, θα ήθελαν ένα ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένο στις οργανωτικές του αδυναμίες. Θα ήθελαν, επίσης, ένα ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το πρόγραμμα θα είναι απονευρωμένο. Σήμερα, όμως, διαψεύδεται κάθε προσδοκία τους. Η δημοκρατική μας διαδικασία συνοδεύεται από μια προγραμματική πρόταση, η οποία αντικατοπτρίζει τη σαφή αριστερή μας στρατηγική. Με αιχμές πολιτικής που είναι πέρα και έξω από τα μνημονιακά απόνερα.

Οι 5+1 αρχές, τις οποίες περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο, ακουμπούν τα μεγάλα επίδικα της εποχής, αποτελούν συμβόλαιο με την κοινωνία, λειτουργούν ως «ανοιχτά χαρτιά» στο κάλεσμά μας προς τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου για συνεργασία και ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και των πολιτικών της. Θα επιστρέψουμε, λοιπόν, τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, για την αδράνεια στη λήψη ουσιαστικών μέτρων ανάσχεσης της ακρίβειας και της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους, για τη διανομή του πλούτου του λαού στα συμφέροντα.

Σήμερα, οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες στέλνουν ισχυρό πολιτικό μήνυμα αλλαγής. Από αύριο, όλες και όλοι εμείς, με ενωμένες και αυξημένες δυνάμεις ξεκινάμε έναν νέο και πιο αποφασιστικό αγώνα. Μαζί με την κοινωνία και για την κοινωνία.

 

Νίκος Παππάς Ο Νίκος Παππάς είναι βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περισσότερα Άρθρα
Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet