«Νύχτα της φωτιάς»

 

 

 

«Το κοστούμι» (The outfit) του Γκράχαμ Μουρ: Ένας ράφτης βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περίεργη ιστορία με μαφιόζους. Προκειμένου να επιβιώσει πρέπει να καταφέρει να βάλει σε λειτουργία όλη του την εξυπνάδα, ώστε να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη αυτή ομάδα των κακοποιών. Ένα συναρπαστικό και αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο θρίλερ.

«Νίτραμ» (Nitram) του Τζάστιν Κέρζελ: Μέσα δεκαετίας του 1990 στην Αυστραλία, κάπου στην επαρχία, ζει ο Νίτραμ με τους γονείς του. Η ζωή του είναι ανιαρή και χωρίς ενδιαφέρον. Η σχέση που θα δημιουργήσει με την Έλεν θα δώσει ενδιαφέρον στη ζωή του μέχρι την τραγική κατάληξή της. Ο Νίτραμ οργισμένος θα πάρει τον δρόμο της καταστροφής.

«Νύχτα της φωτιάς» (Noche de fuego) της Τατιάνα Χουέζο: Ταινία ενηλικίωσης με κεντρικές ηρωίδες την Άνα και τις δύο φίλες της, Πάουλα και Μαρία. Τα κορίτσια κάνουν κρυφά από τις μητέρες τους μακιγιάζ, φαντασιώνονται τους δασκάλους τους και φλερτάρουν. Όμως η βία η οποία υπάρχει στο ορεινό χωριό του Μεξικού όπου ζουν, εμφανίζεται για να δείξει το σκληρό της πρόσωπο. Η ταινία τιμήθηκε με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ των Κανών και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Τζένιφερ Κλέμεντ, «Προσευχές για τους κλεμμένους».

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet