Σώστε τα Πυρηναία

 

stopjjoo.cat

 

Με σύνθημα «σώστε τα Πυρηναία», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Πουιτσέρντα της βόρειας Ισπανίας ενάντια στην πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 στην Αραγονία και την Καταλανία. Η κινητοποίηση έγινε από την πλατφόρμα «STOP JJOO», μια πλατιά συμμαχία διαφόρων οργανώσεων, που επισημαίνουν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει η διοργάνωση στα Πυρηναία λόγω της κλιματικής αλλαγής και αναφέρουν ότι από τη διεξαγωγή της θα κερδίσουν μόνο τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

 

 

Ούτε ένα πέσο στο ΔΝΤ

 

autoconvocatoriadeuda.blogspot.com

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα σε διάφορες πόλεις της Αργεντινής η εβδομάδα δράσεων με αίτημα να μην πληρωθεί ούτε ένα πέσο στο ΔΝΤ και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που έκανε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες για την πληρωμή του δανείου των 57 δισ. δολαρίων που πήρε το 2018 ο Μαουρίτσιο Μάκρι. Οι κινητοποιήσεις έγιναν με αφορμή την επίσκεψη στελεχών του ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες για τον πρώτο τριμηνιαίο έλεγχο της συμφωνίας, η οποία αυξάνει τον αποικιακό έλεγχο και βαθαίνει τη φτωχοποίηση για την πλειοψηφία του λαού.

 

 

Σταματήστε τη μόλυνση

 

www.greenpeace.org/japan

 

Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των Ιαπώνων, της εθνικής ομοσπονδίας αλιευτικών συνεταιρισμών, περιβαλλοντικών οργανώσεων κλπ, η Αρχή Πυρηνικής Ρύθμισης της Ιαπωνίας έδωσε την Τετάρτη την έγκρισή της στο σχέδιο απόρριψης 1,2 εκατομμυρίων τόνων μολυσμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό. Η απόρριψη θα ξεκινήσει το 2023 και οι επικριτές της αναφέρουν ότι θα επιφέρει τεράστια καταστροφή στη θαλάσσια ζωή και στην τοπική οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει από τις ζημιές του σεισμού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet