Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να συρρικνώσει τη λειτουργία του δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, δημιουργώντας αναγκαστική πελατεία για τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Μολονότι το συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο εξυπηρετεί ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και θα έπρεπε να ενισχυθεί, η αλλαγή χρήσης απαραίτητων χώρων προχωρά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η πρώτη απόπειρα του κυβερνητικού σχεδίου υποβάθμισης έγινε στις αρχές του 2022, όταν ανακοινώθηκε η αναστολή των εφημεριών, με πρόσχημα τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο. Η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε χάρις στον αγώνα εργαζομένων και πολιτών. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις όταν το νοσοκομείο ήρθε σε συμφωνία με το Δίκτυο Rotary 2470 για δωρεά που αφορά τη δέσμευση και διαμόρφωση χώρου για τη φιλοξενία παιδιών που απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους με εισαγγελική εντολή. Μια εξέλιξη που, πέραν της υποβάθμισης, οδηγεί στην «κανονικοποίηση» της διαμονής αυτών των παιδιών σε χώρους νοσοκομείων, αντί σε πραγματικές δομές φιλοξενίας με ειδικούς επιστήμονες.

Αν και η διοίκηση διαβεβαίωνε ότι δεν θα συρρικνωθεί το νοσοκομείο, η σύμβαση της δωρεάς αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου περιγράφονται ως εξής: «Αποσύνδεση εγκατάστασης παροχής οξυγόνου η οποία υπάρχει σήμερα», «απόσυρση όλου του υπάρχοντος εξοπλισμού», «αποκλειστική χρήση του χώρου για φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική παραγγελία», «να μην προβεί στο μέλλον σε μεταβολή του σκοπού χρήσης του χώρου».
Με τη δημιουργία χώρου που παραπέμπει σε ιδρυματική δομή μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, ήδη από τον Μάρτιο εκκενώθηκαν θάλαμοι δυναμικότητας άνω των 20 κλινών, ενώ η μείωση των κλινών του χειρουργικού τομέα προσεγγίζει το 70%.

Την ίδια ώρα, όπως δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαξιώνει πλήρως τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μη απαντώντας, ως όφειλε εντός 25 ημερών, σε σχετική ερώτηση 41 βουλευτριών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατατέθηκε στις 13 Απριλίου, με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη, Ανδρέα Ξανθού.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Υγεία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet