Πορεία της σιωπής

 

desaparecidos.org.uy

 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, και με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, έγινε το Σάββατο στο Μοντεβιδέο η «πορεία της σιωπής», που διεξάγεται κάθε χρόνο με κάλεσμα της οργάνωσης «Μητέρες και συγγενείς κρατουμένων και εξαφανισθέτων στην Ουρουγουάη». Τριάντα επτά χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας που ξεκίνησε το 1973, όταν ο στρατός κατέλαβε την εξουσία σε μια χώρα που είχε μια από τις σταθερότερες δημοκρατίες στην ευρύτερη περιοχή, οι διαδηλωτές ζήτησαν να ανοίξουν όλα τα αρχεία και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα.

 

 

Καμία βάση για κανένα πόλεμο

 

www.facebook.com/movimentonobase

 

Δεκάδες οργανώσεις, κινήματα πόλης, περιβαλλοντικά δίκτυα, κλπ από όλη την Ιταλία, θα συμμετέχουν στην εθνική διαδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη στην Πίζα ενάντια στη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης που θα καταστρέψει 730 στρέμματα ενός δάσους της Τοσκάνης. Η βάση θα στοιχίσει 190 εκατομμύρια ευρώ και η αναγγελία της δημιουργίας της με διάταγμα του Ντράγκι στις 22 Μαρτίου στην εφημερίδα της κυβέρνησης έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, αφού δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους.

 

 

Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση

 

june11.noblogs.org

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση των τελευταίων 18 χρόνων, θα γίνει στις 11 Ιουνίου η διεθνής ημέρα δράσεων αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αναρχικούς. Με τη φλόγα της επιθυμίας να μεταμορφωθεί ο κόσμος σε μια απελευθερωτική και ισότιμη κατεύθυνση η πρωτοβουλία αναφέρει ότι «αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση» και προσπαθεί να εμβαθύνει μια κριτική στη φυλακή, που αμφισβητεί τη διάκριση μεταξύ κρατούμενων και υποστηρικτών, αφού οι αναρχικοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως πιθανούς κρατούμενους και αυτή είναι η βάση της αλληλεγγύης τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet