«Και τώρα το σύνθημα που όλους μας ενώνει / Μπάτσοι - Γουρούνια – Δολοφόνοι», ακούγεται και πάλι, ανησυχητικά τραγικό κι επίκαιρο. Και πώς να μην ακούγεται όταν ο πανεπιστημιακός χώρος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχει πια μετατραπεί σε πεδίο εκτόνωσης των βίαιων και δολοφονικών ενστίκτων των ΜΑΤ ενάντια σε 18χρονα και 20χρονα παιδιά. Η τελευταία διπλή δολοφονική ενέργεια εναντίον του φοιτητή των ΤΕΦΑΑ και μέλος των ΕΑΑΚ δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η τυφλή και ανεξέλεγκτη ένστολη βία θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμα γεγονότα. Η αρχή έγινε σε κινητοποίηση έξω από την πρυτανεία, όπου ο εν λόγω φοιτητής οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Η συνέχεια δόθηκε λίγες μέρες μετά, όταν κάποιοι άνανδροι κι ανεγκέφαλοι «ράμπο», καλυμμένοι πίσω από την ασυδοσία που τους δίνει η αμέριστη πολιτική κάλυψη που τους παρέχει η μητσοτακική εξουσία, έριξαν σε ευθεία βολή βόμβα κρότου-λάμψης εναντίον του φοιτητή. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ποιος ξέρει μετά από τι είδους πιέσεις ή σε οικειοθελή σύμπνοια με τις διωκτικές αρχές, δεν βρήκαν κάτι ανησυχητικό και έδωσαν στο παιδί εξιτήριο με μόνο μια αντιβίωση. Τι κι αν μετά από μια μέρα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου, διαγνώστηκε με σπασμένη σιαγώνα, του έβαλαν σιδεράκια κι είναι άγνωστο αν σωθούν μερικά δόντια του; Οι ΜΑΤατζήδες θα πίνουν μπύρες στα σκαλάκια της Σχολής Θετικών Επιστημών κουβεντιάζοντας περήφανα για τα δολοφονικά τους κατορθώματα και κάποιοι γιατροί θα είναι ευτυχείς γιατί γι’ άλλη μια φορά επιτέλεσαν το «καθήκον» τους προς όφελος των διωκτικών αρχών και της κυβέρνησης.

 Πίσω, όμως, από αυτή την, χουντικής έμπνευσης, κατάσταση που από τύχη δεν έχει οδηγήσει στο να θρηνήσουμε θύματα, υπάρχουν συγκεκριμένοι ηθικοί αυτουργοί:

  • Οι «Αλήτες – Ρουφιάνοι – Δημοσιογράφοι» που επιβεβαιώνουν το παλιό σύνθημα υπηρετώντας δουλικά τα αφεντικά τους, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι τύπου της αστυνομίας κι απολογητές του ακραίου κατασταλτικού σχεδίου της κυβέρνησης. Κάποιοι έχουν φτάσει σε ανώτατα στάδια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μιλώντας για «συνήθεις τραυματίες». Η απόλυτη ξεφτίλα.
  • Ο δουλικός κυβερνητικός πρύτανης του ΑΠΘ που σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία έστησε επιτελικό σχέδιο-βεντέτα εναντίον των φοιτητών του, έχοντας πρόθυμο συμπαραστάτη μια σύγκλητο αχυρανθρώπων και άβουλους παρατηρητές διαπλεκόμενους καριερίστες πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  • Ο πρώην ΚΝίτης και όψιμος γενίτσαρος του νεοφιλελευθερισμού υπουργός «προστασίας» του πολίτη που, αντί να παραιτηθεί για τα κατασκευασμένα στοιχεία που κράτησαν προφυλακισμένο για 7 μήνες τον «Ινδιάνο» μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, συνεχίζει να επιβραβεύει την δολοφονική ασυδοσία των υφισταμένων του.
  • Ο πρωθυπουργός που έχει την κύρια ευθύνη αυτής της εκτροπής, της καθημερινής ακραίας βίας του κράτους ενάντια στο μέλλον της κοινωνίας, τη νεολαία. Ο πατέρας του, στα χρόνια του, είχε πει ευθαρσώς στους αστυνομικούς: «εσείς είστε το κράτος». Τώρα έρχεται ο ίδιος να το κάνει πράξη…
  • Οι, ποικίλων κατηγοριών, «κυρ-Παντελήδες» που προβάλουν ως άλλοθι της ατομικής μικροαστικής τους ανυπαρξίας το αφήγημα: «μα κι οι φοιτητές κάνουν βίαιες ενέργειες και ρίχνουν μολότωφ». Έτσι, οικειοποιούνται το δόγμα της κρατικής τρομοκρατίας ή, στην καλύτερη περίπτωση, νίπτουν τας χείρας τους και μένουν αδρανείς κι αμέτοχοι. Να δούμε πως θα αντιδράσουν όταν η ανεξέλεγκτη βία των μπάτσων τους χτυπήσει την πόρτα.

 Το θαυμάσιο εξώφυλλο της περασμένης «Εποχής» πρέπει να αποτελέσει έναν οδηγό για όλους μας. Κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς αλλά και απλούς πολίτες. «Μαζί σας», λοιπόν. Και να δράσουμε άμεσα. Θα θέλαμε τον γραμματέα του ΚΚΕ, όπως ήρθε στο ΑΠΘ και μίλησε για τις φοιτητικές εκλογές, να έρθει και να μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Θα θέλαμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει τα νέα χιλιάδες μέλη του κόμματος και τους τοπικούς βουλευτές και να παραστεί σε μια μεγάλη διαδήλωση μέσα κι έξω από το ΑΠΘ. Θα θέλαμε τον πρόεδρο του ΜΕΡΑ25, μετά την πολύ καλή κίνηση επερώτησης στη βουλή για τα γεγονότα στο ΑΠΘ, να κάνει πράξη τις κινηματικές του προθέσεις. Κι όχι ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί. Επίσης, φτάνει πια με την αδιέξοδη διαίρεση εντός της Αριστεράς, που απηχεί έντονα και στις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, όπως και με την αυτοκαταστροφική εχθρότητα μεταξύ Αριστεράς και Αναρχίας. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι, συντονισμένα κι ενωτικά, το ΑΠΘ θα αποτελέσει εκδικητικό λάφυρο της μητσοτακικής λαίλαπας που, βάσει σχεδίου, αποκαθηλώνει βήμα-βήμα τις δημοκρατικές μας αξίες.

 

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet