Ένα σοκαριστικό ατύχημα που συνέβη την Παρασκευή 27 Μαΐου στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, ήρθε να κρούσει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου και να αναδείξει ότι ο... βασιλιάς Μπακογιάννης είναι γυμνός και μαζί του γυμνή είναι και η ασφάλεια στην Αθήνα.

Μέρος της πεντάφυλλης πόρτας της παιδικής χαράς έπεσε και καταπλάκωσε πεντάχρονο παιδάκι το οποίο έπαιζε στο σημείο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάταγμα στο χέρι. Η κατάσταση από καθαρή τύχη δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία.
Όπως καταγγέλλεται από τους κατοίκους της περιοχής, η παιδική χαρά ήταν χρόνια ασυντήρητη, με προβλήματα δαπεδόστρωσης και περίφραξης. Αντίστοιχη είναι, άλλωστε, και η εικόνα στη δεύτερη μόλις παιδική χαρά που διαθέτει η περιοχή, στο λόφο του Στρέφη, που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία θρίλερ, με σκελετούς από κούνιες και ερείπια παιχνιδιών.

Το θέμα του ατυχήματος στην παιδική χαρά, που φαίνεται να ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια στην Αθήνα, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της 30ής Μαΐου η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη». Ο επικεφαλής της, Νάσος Ηλιόπουλος, στην τοποθέτηση του, επισήμανε ότι η παιδική χαρά όπου έγινε το ατύχημα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού - Άθλησης - Νεολαίας του δήμου (ΟΠΑΝΔΑ), ενώ στο τεχνικό του πρόγραμμα από το 2021 προβλέπει 1 εκατ. ευρώ, δεν έχει δαπανήσει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ. «Αν και υπάρχουν πόροι, δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει στις παιδικές χαρές της πόλης» τόνισε.΅

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Βουρδουμπάς, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό, καθώς έχουν γίνει και άλλα παρόμοια. Υπογράμμισε ότι «η αιτία είναι η υποστελέχωση του δήμου. «Δεν υπάρχει προσωπικό στο δήμο για να κάνει συστηματικούς ελέγχους και συντηρήσεις στις παιδικές χαρές» τόνισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου.

Ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στην τοποθέτησή του, αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχουν ξεκινήσει εκτεταμένοι έλεγχοι για την ασφάλεια σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σε άλλη γραμμή ήταν οι δηλώσεις-δικαιολογίες της αντιδημάρχου Αθηναίων και υπεύθυνης για τις παιδικές χαρές, Νίκης Αραμπατζή, η οποία στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» έριξε τις ευθύνες στα «συνήθη ύποπτα» Εξάρχεια. Έκανε λόγο για συνεχείς βανδαλισμούς τόσο στα παιχνίδια όσο και στην περίφραξη στη συγκεκριμένη παιδική χαρά λόγω της περιοχής! Όσο για τους υπεύθυνους του ΟΠΑΝΔΑ, αυτοί δηλώνουν ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του οργανισμού ελέγχουν μόνο τα όργανα και τα παιχνίδια και όχι την περίφραξη των παιδικών χαρών!
Ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τοποθετήθηκε σχετικά και η Δάφνη Σινάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η οποία κατήγγειλε ότι «οι υπάλληλοι του ΟΠΑΝΔΑ ήρθαν κι έκαναν απλώς μια οξυγονοκόλληση στα υπόλοιπα φύλλα για να μη σηκώνουν τα παιδάκια τους σύρτες. Μας είπαν ότι τα παιδιά φταίνε γι' αυτό που συνέβη, ή ότι οφείλεται σε βανδαλισμό, ή ότι κάποιος το έκοψε με λέιζερ...».

Στα ερωτήματα που έθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου ήταν και το κάθε πότε, με ποια διαδικασία και από ποια υπηρεσία γίνονται οι έλεγχοι και το αν η πιστοποίηση για την παιδική χαρά αφορά και την περίφραξη. Να σημειωθεί ότι το ατύχημα στην παιδική χαρά δεν αναδείχτηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία θα φιλοξενούσαν εκτενή ρεπορτάζ και θα αναζητούσαν ευθύνες, αν ο κ. Μπακογιάννης δεν ήταν γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη και δεν έχαιρε της σχετικής ασυλίας. Δεν χρειάζεται και πολύ καλή μνήμη για να θυμηθούμε τα εκτενέστατα τηλεοπτικά -και όχι μόνο- ρεπορτάζ που με σκηνοθεσία θρίλερ παρουσίαζαν τις περιφραγμένες -καθώς ήταν υπό ανακαίνιση- παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως. Τότε, όμως, ήταν η «Δύναμη Ζωής» στο τιμόνι της Περιφέρειας κι έπρεπε πάση θυσία να αποδειχτεί ότι «φταίει η Δούρου». Ο κ. Μπακογιάννης, όμως, δεν φταίει ποτέ και για τίποτα...

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet