Κοινωνικοποίηση της στέγης, τώρα

 

www.dwenteignen.de

 

Η πρωτοβουλία για το δικαίωμα στέγασης στο Βερολίνο εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τα εμπόδια που μπαίνουν στο έργο της επιτροπής που δημιουργήθηκε για να υλοποιήσει την εντολή του δημοψηφίσματος του περασμένου Σεπτέμβρη, στο οποίο με 59% αποφασίστηκε η απαλλοτρίωση περίπου 240.000 διαμερισμάτων που ανήκουν σε μεγαλοϊδιοκτήτες. Παράλληλα, επικρίνει τους ελιγμούς του SPD που προσπαθεί να βρει τεχνικά και νομικά κωλύματα, και ζητάει από τον δήμο της πόλης να προχωρήσει άμεσα στην απαλλοτρίωση των ακινήτων.

 

 

Διαγραφή 50.000 δολαρίων

 

debtcollective-org

 

Ως ανεπαρκές χαρακτηρίζουν οργανώσεις για τη διαγραφή του φοιτητικού χρέους στις ΗΠΑ το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να ακυρωθούν ως και 10.000 δολάρια ανά δανειολήπτη, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σύνολο κριτηρίων. Όπως αναφέρουν, το μέτρο θα βοηθήσει πολύ λίγο στην αντιμετώπιση του μεγέθους της κρίσης, αφού θα ακυρωθεί μόνο το 32% του συνολικού χρέους, και προτείνουν να γίνει διαγραφή μέχρι 50.000 δολάρια, γιατί θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, θα αντιμετωπιστεί η ανισότητα του πλούτου και θα προωθηθεί η φυλετική δικαιοσύνη.

 

 

Το Γκεζί θα μείνει

 

twitter.com/hashtag/Gezi9Yasinda

 

Με άγρια καταστολή αντιμετώπισε την Τρίτη η τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη τους διαδηλωτές, που κρατώντας ένα πανό το οποίο έγραφε «το σκοτάδι θα φύγει, το Γκεζί θα μείνει», προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ. Οι συλληφθέντες ξεπέρασαν τους 170, και ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση, η οποία έγινε λόγω της συμπλήρωσης 9 χρόνων από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στο πάρκο Γκεζί, που στη συνέχεια επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet