Ο Σύλλογος Πολιτών υπέρ των ρεμάτων, ΡΟΗ, με τη συμμετοχή κατοίκων των παραρεμάτιων περιοχών του Κηφισού διοργανώνουν ξενάγηση-ενημέρωση στο εναπομείναν πανέμορφο φυσικό τμήμα του Κηφισού ποταμού, το Σάββατο 19 Ιουνίου. Η συνάντηση θα γίνει απέναντι από το κοιμητήριο Κόκκινου Μύλου στην αριστερή όχθη, στις 6.30 μ.μ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου: «Η Πολιτεία σχεδιάζει την καταστροφή του τελευταίου φυσικού τμήματος του Κηφισού ποταμού, στο τμήμα Κόκκινος Μύλος – Αττική οδός, μήκους 2.15 χλμ. το οποίο προστατεύεται από το ΠΔ «Καθορισμός ζώνης προστασίας του Κηφισού ποταμού και των παραχειμάρρων» (ΦΕΚ 632/Δ/27-6-1994). Με τα έργα που σχεδιάζονται κινδυνεύει να χαθεί ένα φυσικό, πανέμορφο, οικοσύστημα της Αττικής γης σε ένα ιστορικό ποταμό. Ο σχεδιασμός γίνεται πάνω στις ίδιες λογικές που μέχρι σήμερα έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο τμήμα του σε ένα υπόγειο κανάλι κάτω από την εθνική όδό, αφαιρώντας έτσι από τις ερχόμενες γενιές την δυνατότητα να γνωρίσουν δια ζώσης ένα ιστορικό πανέμορφο ποτάμι και να το γνωρίζουν μόνο ως ονομασία ενός εθνικού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.

Θα μιλήσουν επιστήμονες για το έργο που πρόκειται να γίνει και θα καταστρέψει το τελευταίο φυσικό τμήμα του ιστορικού αυτού ποταμού του Λεκανοπεδίου. Θα μας ενημερώσουν για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του ποταμού, για την ύπαρξη αρχαιολογικών μνημείων όπως το Υδραγωγείο της Μεταβυζαντινής περιόδου και τα πηγάδια του(18ος αιώνας) τα οποία διασώζονται. Η παρουσία των πολιτών είναι σημαντική. Τα τσιμέντα μας έχουν πνίξει και όχι τα ποτάμια».

 

Πρόσφατα άρθρα ( Περιβάλλον )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet