Ξεκινάει στις 15 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της πρωτοδίκως καταδικασθείσας εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου και εξ’ ολοκλήρου από ανώτερο Δικαστήριο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποτελούμενο από διαφορετικούς –σε σχέση με το πρωτοβάθμιο– δικαστές, κατόπιν των εφέσεων που ασκήθηκαν από τους κατηγορουμένους οι οποίοι καταδικάστηκαν, αλλά και κατόπιν της έφεσης κατά των ποινών που ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε βάρος των 7 διευθυνόντων της οργάνωσης και 5 μελών αυτής. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι επτά διευθύνοντες και οι πέντε καταδικασθέντες για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπαάρακ, κινδυνεύουν –εάν καταδικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο– να αντιμετωπίσουν ακόμα και μεγαλύτερες ποινές, ενώ για τους λοιπούς καταδικασθέντες δεν γίνεται να επιβληθεί ποινή μεγαλύτερη από την πρωτοδίκως επιβληθείσα σε περίπτωση ενοχής τους.

Εν ολίγοις, μιλάμε για την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας με την κατάθεση όλων των μαρτύρων κατηγορίας και των μαρτύρων της τότε Πολιτικής Αγωγής, νυν υποστήριξης της κατηγορίας, την ανάγνωση των εγγράφων–βίντεο–φωτογραφιών της δικογραφίας, τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων, τις εκατέρωθεν αγορεύσεις των συνηγόρων, την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση απόφασης.

Πολλοί και πολλές μπορεί να εκπλήσσονται όταν ακούν ότι «θα γίνει ξανά το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής», κυρίως διότι η διάρκεια της πρωτοβάθμιας διαδικασίας ήταν όντως αρκετά μακριά, περί τα 5,5 χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι καταδικασθέντες ως διευθυντές και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» μπαίνουν στον δικαστικό αγώνα του Πενταμελούς Εφετείου επιδιώκοντας την αθώωσή τους απ’ όλες τις κατηγορίες, ενώ τα θύματα και οι οικογένειες των θυμάτων, μπαίνουν επιδιώκοντας να υπερασπιστούν την αλήθεια του σκεπτικού της απόφασης 2425, 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αρχικής συνεδρίασης της 20ης Απριλίου 2015 με την οποία κρίθηκε ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρους του αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, και η δολοφονική επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ –καθώς και πλήθος άλλων επιθέσεων, που τελέστηκαν στο πλαίσιο της δράσης της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», με αρχηγό και απόλυτο κυρίαρχο τον Ν. Μιχαλολιάκο, συνεπικουρούμενο στο έργο της διεύθυνσής της από έξι πρώην βουλευτές της δηλαδή, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ιωάννη Λαγό, τον Γεώργιο Γερμενή, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Χρήστο Παππά και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Βέβαια, η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τον Απρίλιο του 2015, όταν ξεκινούσε η δίκη σε πρώτο βαθμό. Πλέον, η Χρυσή Αυγή έχει κριθεί πρωτοδίκως ως εγκληματική οργάνωση, είναι τριχοτομημένη, εκτός κοινοβουλίου, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, απονομιμοποιημένη θεσμικά και κοινωνικά, ταυτισμένη στη συνείδηση της κοινωνίας ως μια εγκληματική οργάνωση ναζιστών, ενώ τα ηγετικά της στελέχη δεν ανταλλάσουν ούτε καλημέρα μεταξύ τους στις φυλακές όπου κρατούνται. Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό και τον ναζισμό, επειδή καταδικάστηκαν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι και τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως αυτονόητο, ούτε καν η πρωτόδικη απόφαση, καθώς θεωρητικά θα μπορούσε να ανατραπεί η απόφαση περί ενοχής μέχρι της αθώωσης των κατηγορουμένων.

Ως μέλος της ομάδας συνηγόρων της υποστήριξης κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, μαζί με τους συναδέλφους Ελευθερία Τομπατζόγλου, Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, Αργύρη Συρίγο και Μαρίνα Δαλιάνη καλούμαστε να παρουσιάσουμε εκ νέου όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία θεμελιώνουν τη βασιμότητα της ποινικής κατηγορίας σε βάρος ενός εκάστου κατηγορουμένου, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Από τα έδρανα της υποστήριξης κατηγορίας σε αυτή τη δίκη θα λείπει ο Ανδρέας Τζέλλης, ο οποίος «έφυγε» τον περασμένο Σεπτέμβρη αναπάντεχα. Ο δικηγόρος που στάθηκε σαν βράχος από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας Φύσσα και ο άνθρωπος χάρη στον οποίο η υπογράφουσα έγινε δικηγόρος. Θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τον αγώνα που είχε καταβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στο τέρας του ναζισμού. Αυτή τη δικαστική μάχη θα τη δώσουμε έχοντας πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας τον Ανδρέα Τζέλλη.

 

Ο «Σύλλογος Πολιτισμού Παύλος Killah P Φύσσας» δημιουργήθηκε από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα και καλεί σε συγκέντρωση έξω από το εφετείο Αθηνών στις 15-6-2022, ώρα 9.00 π.μ.

https://www.facebook.com/antifa.september

 

Χρύσα Παπαδοπούλου Η Χρύσα Παπαδοπούλου είναι συνήγορος της οικογένειας Φύσσα Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet