Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που στηρίζουν σαφώς την καταγγελία της 24χρονης κοπέλας.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα γάλλων επιστημόνων του εργαστηρίου ToxLab, που αποτελεί θεσμικό συνεργάτη του Εφετείο των Παρισίων για την υλοποίηση τέτοιου είδους ιατρικών εξετάσεων και αναλύσεων, η κατανάλωση και συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του θύματος ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως είχε καταδείξει εξαρχής και ο τεχνικός σύμβουλός της, βάσει των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις της. Συγκεκριμένα, μιλούν για συγκέντρωση τρία γραμμάρια αλκοόλ/λίτρο αίματος –τη στιγμή που το ανώτατο όριο για την οδήγηση, για παράδειγμα, είναι στο 0,5 γρ. αλκοόλ/λίτρο αίματος. Οι γάλλοι επιστήμονες διαφωνούν ανοικτά έτσι με τη μέθοδο που ακολούθησε ο ιατροδικαστής Ράικος και τα συμπεράσματά του ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλή ποσότητα αλκοόλ. Γεγονός που μάλλον δεν προκαλεί καμία εντύπωση στον μέσο πολίτη, αφού, πέραν των τοξικολογικών εξετάσεων, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η 24χρονη είχε καταναλώσει εκείνο το βράδυ επτά ποτήρια σαμπάνιας και ένα ποτό βότκα–red bull, που ούτε κάποιος με πρόβλημα αλκοολισμού δεν θα έλεγε ότι είναι μικρή ποσότητα.

Ζητούμενο, βέβαια, τώρα είναι να ληφθούν υπόψιν και αυτά τα στοιχεία από το δικαστικό συμβούλιο και να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη, όμως και πολλά ακόμα στοιχεία που αγνοήθηκαν από την πρόταση της εισαγγελέως. Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα η εισαγγελέας, ενώ αποδέχεται τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, θεωρεί πως δεν υπήρξε βιασμός, αγνοώντας τόσο αυτό το στοιχείο, όσο και τους μώλωπες στο σώμα του θύματος, που τους αποδίδει αυθαίρετα σε τροχαίο (που δεν έχει καταγραφεί πουθενά) κ.ά, ενώ επικαλείται την αοριστολογία των «προσωπικών λόγων» σαν κίνητρο για την κατάθεση καταγγελίας από την πλευρά της Γεωργίας Μπίκα.

Το αυτονόητο, όμως, (θα έπρεπε να) είναι το συμπέρασμα των γάλλων επιστημόνων και του τεχνικού συμβούλου Δημήτρη Γαλεντέρη: «Με μια μέση συγκέντρωση, η ποσότητα αλκοόλ ήταν τρία γραμμάρια/λίτρο. Το οποίο σημαίνει ότι ήταν σε κατάσταση βαριάς μέθης, απουσία κάθε ικανότητας συναίνεσης και αντίδρασης και φυσικά τεράστια πιθανότητα αμνησίας».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet