Το καραβάνι συνεχίζει

 

twitter.com/hashtag/CaravanaMigrante

 

Παρά τις δυσκολίες, το καραβάνι των περίπου 10.000 μεταναστών, που ανάμεσά τους βρίσκονται και εκατοντάδες παιδιά, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη μεξικανική πόλη Ταπατσούλα, συνεχίζει την πορεία του προς τις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι στην ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2021, ο Μπάιντεν πρότεινε ένα σχέδιο μεταρρύθμισης για τη νομιμοποίηση της διαμονής και τη χορήγηση υπηκοότητας σε 11 εκατομμύρια μετανάστες από την Κεντρική Αμερική, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

 

Τρία χρόνια μετά

 

twitter.com/hashtag/StandWithHongKong

 

Αψηφώντας τις απαγορεύσεις, και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα του, ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ δηλώνουν ότι θα διαδηλώσουν την Τετάρτη, στη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Μάρκο Λεούγκ, του πρώτου νεκρού των μεγάλων αντικυβερνητικών διαμαρτυριών του 2019. Ο Μάρκο διωκόμενος από την αστυνομία έπεσε από την ταράτσα ενός εμπορικού κέντρου ενώ προσπαθούσε να κρεμάσει ένα πανό, και το κίτρινο γιλέκο του έγινε το σύμβολο της διαδήλωσης των 2.000.000 ανθρώπων την επόμενη ημέρα.

 

 

Σταματήστε τη βαρβαρότητα

 

twitter.com/hashtag/BastaDeChineo

 

Mε στόχο να πιεστεί η κυβέρνηση Φερνάντες για να ψηφίσει νόμο με τον οποίο θα τιμωρούνται οι δράστες, συνεχίζεται στην Αργεντινή η εκστρατεία που γίνεται από αυτόχθονες γυναίκες για να σταματήσουν οι ομαδικοί βιασμοί των ιθαγενών κοριτσιών από λευκούς άντρες που έχουν εξουσία. Να σημειωθεί ότι η βαρβαρότητα αυτή ξεκίνησε από τους Ισπανούς κατακτητές και παραμένει για αιώνες ατιμώρητη, και από πολλούς θεωρείται ως ένα είδος παράδοσης και ως μια τελετή μύησης των νεαρών κοριτσιών στην σεξουαλική ζωή.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet