Μάλλον ενοχλήθηκε πολύ το facebook από την κριτική που θέλησε να ασκήσει με σποτάκι της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πώς αλλιώς μπορεί, άλλωστε, να εξηγηθεί το γεγονός πως η γνωστή εταιρεία Teleperformance αποφάσισε να «κατεβάσει» το ολιγόλεπτο βίντεο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ασκούσε κριτική στον «Μωϋσή»;

Ας το πάρουμε, όμως, από την αρχή. Την Δευτέρα 6 Ιουνίου, η Νεολαια ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στο «ατόπημα» να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πράξη για την οποία λογκρίθηκε απροκάλυπτα. Συγκεκριμένα, επέλεξε να ανεβάσει ένα σποτάκι λίγων λεπτών, στο οποίο νέοι άνθρωποι θίγουν τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στην καθημερινότητά της. Χαρακτηριστικό αυτού του βίντεο είναι το ειρωνικό «Μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», μιας και αυτή με τη σειρά της ασκεί καταστροφικές πολιτικές σε μια σειρά από τομείς.

Αρχικά, στο πρώτο βίντεο αυτής της «σειράς» μπαίνει στο προσκήνιο το στεγαστικό ζήτημα. Σε μια περίοδο που τα ενοίκια έχουν «σκαρφαλώσει» σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, οι νέοι και οι νέες αδυνατούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να στηρίξει τους χαμηλόμισθους νέους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά τους έξοδα. Στην συνέχεια, εμφανίζεται ένας νέος κρατώντας τον λογαριασμό της ΔΕΗ, της οποίας το Δ για λόγους συμβολισμού είναι διαγραμμένο. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων, η κυβέρνηση προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, που από κοινού με τη ρήτρα αναπροσαρμογής έχει οδηγήσει σε υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς των νοικοκυριών. Οι αυξήσεις αυτές εντάσσονται στις συνέπειες της ακρίβειας, οι οποίες με τη σειρά τους το επόμενο διάστημα θα ενταθούν, χάρη και στην απουσία ουσιωδών μέτρων στήριξης των νέων ανθρώπων. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαβίωσης.

Στο τρίτο χιουμοριστικό και ειρωνικό απόσπασμα του βίντεο, ένας ακόμη νέος κρατώντας ένα άδειο πορτοφόλι, θίγει τη δυσκολία της νεολαίας να βγάλει τον μήνα, αφού και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει «φροντίσει». Ειδικότερα, η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,7% το 2022 είναι μια εξώφθαλμη κοροϊδία, την ώρα που ο πληθωρισμός «τρέχει» με 11% και η απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού είναι ίση με 18%. Στο τέλος, μια νέα κοπέλα έχοντας ψωνίσει ελάχιστα πράγματα, θέτει επί τάπητος το ζήτημα της ακρίβειας και το εξαιρετικά υψηλό κόστος διαβίωσης. Μάλλον, η «καταπληκτική ποιότητα ζωής» που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι τόσο καταπλητική. Αντίθετα, όπως επισημαίνεται και στο βίντεο, η πολιτική της ΝΔ συνοψίζεται στις λέξεις «εξαπάτηση, διαφθορά, ακρίβεια, ληστεία».

Μαρία Γεωργακοπούλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet