Ζούμε σε μία χώρα όπου δεν παρεμβαίνει κανένας δικαστικός λειτουργός όταν ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη εκδίδει δελτίο τύπου όπου αποκαλύπτει τα στοιχεία προστατευόμενου μάρτυρα και τον αποκαλεί «επαγγελματία ομοφυλόφιλο», λες και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι έγκλημα. Ζούμε σε μία χώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτηρίζει θύμα αστυνομικής βίας ως «επαγγελματία τραυματία», δίνοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο πλήρη κάλυψη στην άσκηση βίας από αστυνομικά όργανα, αντί να εγκαλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που ακόμα δεν έχει διατάξει ΕΔΕ για την ευθεία βολή κρότου λάμψης εναντίον φοιτητών. Ζούμε σε μία χώρα που δημοσιογράφος καλύπτει τις καταγγελίες του Ιάσωνα Αποστολόπουλου για απειλές κατά της ζωής του γράφοντας πως «κανείς δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά τις καταγγελίες του επαγγελματία διασώστη Ιάσωνα, αν δεν εμπλέκονταν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και καταλήγει με τη φράση «Επάγγελμα δήθεν ανθρωπιστής, αυτό είναι ντροπή». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου και στον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο, επειδή έφεραν το θέμα στη Ευρωβουλή: «Είναι ανατριχιαστικό, τη στιγμή που υπάρχει συνεχής ένταση εκ μέρους της Τουρκίας και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού μας Σώματος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στη θάλασσα, για να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να καταπολεμήσουν κάθε παράνομη πράξη σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να δέχονται πισώπλατη επίθεση από ομοεθνείς τους στο Ευρωκοινοβούλιο (…) Η εικόνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύει με τη στάση του τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του κ. Αποστολόπουλου για την πατρίδα ξεπερνά κάθε όριο. Είναι άγος». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σοφία Βούλτεψη: «Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώμα; Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει, τους πετάνε στη θάλασσα και λέει ότι είναι νεκροί. Είναι δυνατόν να πετάς ανθρώπους στη θάλασσα και να μην έχεις νεκρούς;»

Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας επισφραγίζεται από τα πιο επίσημα χείλη. Δεν μετράνε η ζωές όλων το ίδιο. Κάποιων οι ζωές μπορεί να χαθούν στη θάλασσα, κάποιων τα σώματα μπορεί να είναι αιχμάλωτα, κάποιων η στάση ζωής μπορεί να είναι καταδικαστέα. Άγος, πράγματι. Της κυβέρνησης.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet