Φτάνει πια

marchforourlives.com

 

Σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, περίπου 1.000.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε περισσότερες από 450 αμερικανικές πόλεις ζητώντας μια αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, με αφορμή τα 250 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που έχουν γίνει από την αρχή του 2022. Να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τις διαδηλώσεις καλώντας το Κογκρέσο να νομοθετήσει μέτρα ελέγχου, όμως οι Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι θα μπλοκάρουν την οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του νόμου.

 

 

Κατάργηση της απόφασης

 

www.barobirlik.org.tr

 

Με επιστολή του στην κυβέρνηση Ερντογάν, ο τούρκικος δικηγορικός σύλλογος, που εκπροσωπεί περισσότερους από 70.000 δικηγόρους, ζητάει να καταργηθεί η απόφαση που επιτρέπει σε αλλοδαπούς να αποκτούν την τουρκική υπηκοότητα αν κάνουν αγορές ακινήτων και επενδύσεις που ξεπερνούν τα 400.000 δολάρια γιατί είναι αντισυνταγματική. Όπως αναφέρουν, η ιθαγένεια εκφράζει νομικό και πολιτικό δεσμό προς το κράτος και η απόδοση οικονομικής αξίας σε αυτήν την μετατρέπει σε έννοια αφηρημένη και την αποξενώνει από την ουσία της.

 

 

Ενάντια στο ΝΑΤΟ

 

twitter.com/hashtag/OTANno26J

 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες διάφορων αριστερών οργανώσεων, αντιμιλιταριστικών δικτύων, κινημάτων πόλης, σωματείων βάσης κ.λπ, για τη διαδήλωση της επόμενης Κυριακής και τις διεργασίες της Αντισυνόδου ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει 28 και 29 Ιουνίου στην Μαδρίτη. Απέναντι στη «νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ» και υπερασπιζόμενοι την ειρήνη, στόχος τους είναι να δοθεί δυναμική απάντηση από τα κάτω κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στα γεράκια του πολέμου και στα λόμπι της βιομηχανίας όπλων.

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet