Πολεμήστε τη φτώχεια, όχι τους φτωχούς

 

www.poorpeoplescampaign.org

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Ουάσιγκτον ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα αλληλένδετων ζητημάτων που επηρεάζουν τους περίπου 140.000.000 φτωχούς στις ΗΠΑ (αστεγία, αδυναμία πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη, συστημικός ρατσισμός, κλπ). Σύμφωνα με την PPC (εκστρατεία των φτωχών ανθρώπων), πριν από τον COVID περίπου 250.000 άνθρωποι πέθαιναν ετησίως στις ΗΠΑ από τη φτώχεια και τις ανισότητες, και η πανδημία επιδείνωσε την υπάρχουσα κατάσταση με θανατηφόρες συνέπειες για τις ήδη περιθωριοποιημένες και ευάλωτες ομάδες.

 

 

Οργή για την επίθεση

 

basl.lk

 

Οργή έχει προκαλέσει η επίθεση με σφαίρες που έκανε την Κυριακή ο στρατός της Σρι Λάνκα στην πρωτεύουσα Κολόμπο εναντίον των ανθρώπων που επί μέρες έκαναν ουρές έξω από πολλά βενζινάδικα περιμένοντας να πάρουν καύσιμα. Να σημειωθεί ότι η λαϊκή αγανάκτηση έχει αυξηθεί και εξαιτίας της προνομιακής μεταχείρισης που έχουν οι κρατικοί αξιωματούχοι στη διανομή των λιγοστών αποθεμάτων καυσίμων, ενώ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χρεοκοπία της χώρας με αποτέλεσμα η Σρι Λάνκα να μην μπορεί πλέον να κάνει εισαγωγή καυσίμων.

 

 

Το σώμα μου, η επιλογή μου

 

www.facebook.com/V4CMalta

 

Εντείνεται στη Μάλτα η εκστρατεία που κάνουν φεμινιστικές ομάδες, αριστερές οργανώσεις και ακτιβίστριες για τα γυναικεία δικαιώματα, ζητώντας τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων και την κατάργηση του υπάρχοντος αυστηρού νομικού πλαισίου που καθιστά την έκτρωση ποινικό αδίκημα. Να σημειωθεί, ότι η Μάλτα είναι σήμερα η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία ισχύει η πλήρης απαγόρευση των εκτρώσεων, και κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να κάνουν εκτρώσεις.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet