Δήλωση στην «Εποχή» του εθνικού γραμματέα και βουλευτή του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

 

 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, με υπερηφάνεια σας αναγγέλλω την επιστροφή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας στην Εθνοσυνέλευση, με 18 έδρες έναντι 16 της προηγούμενης σύνθεσης μας, ενώ ο πρόεδρος της Αντρέ Σασέν συνεχίζει το διάλογο και με άλλους βουλευτές οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπορευτούν μαζί μας.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό νέο για κάθε κάτοικο της μητροπολιτικής και υπερπόντιας Γαλλίας, για τον κόσμο της εργασίας, για οποιονδήποτε πιστεύει σε μια Δημοκρατία κοινωνικής δικαιοσύνης και σεβασμού κάθε πολίτη. Δεσμευόμαστε να τους υπηρετήσουμε όλους και να γίνουμε φορείς του θυμού, της ελπίδας, των απαιτήσεων τους για ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη. Οπως έχουμε ήδη δεσμευτεί, η κοινοβουλευτική ομάδα μας θα εργαστεί από κοινού με τις άλλες ομάδες της Νέας Οικολογικής και Κοινωνικής Λαϊκής Ενότητας (NUPES).
Στο επίκεντρο της νέας κοινοβουλευτικής μας πορείας θα βρίσκεται το σύνολο των προτάσεων τις οποίες καταθέσαμε προεκλογικά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χαρούμενες μέρες για τη Γαλλία», όπως ήδη ανέφερα, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση μας την Τρίτη 21 Ιουνίου. Του επισήμανα επίσης με κάθε ειλικρίνεια ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας απορρίπτουν την πολιτική του και ιδιαιτέρως την πρόθεση του να αυξήσει στα 65 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης και πως θα ήταν ολέθριο να επιμείνει σε αυτό. Αντ’ αυτού, τόνισα ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που υπονομεύει τον λαό μας και το μέλλον της χώρας μας. Ανάμεσα τους, μέτρα για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με την αύξηση κατά 15% του βασικού μισθού αλλά και την ουσιαστική αύξηση όλων των αποδοχών, την αντίστοιχη αύξηση των συντάξεων, τη μείωση των τιμών των καυσίμων μέσω της μείωσης της φορολογίας τους, καθώς και μέτρα στήριξης και διεύρυνσης της παρεχόμενης δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης.
Για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα αυτά χρειάζεται η άμεση αναδιανομή του μεγάλου πλούτου που διαθέτει η χώρα, οι επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση, την έρευνα και την απασχόληση και η σημαντική μείωση μέχρι το μηδενισμό των επιτοκίων δανεισμού με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Παράλληλα, προκειμένου να πέσουν οι τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, είναι απαραίτητη μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, ώστε να αναχαιτιστεί η κερδοσκοπία. Καταθέτουμε επίσης την πρόταση υιοθέτησης του παραδείγματος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, την απόσυρση μας δηλαδή από το ευρωπαϊκό σύστημα καθορισμού των τιμών, γεγονός που θα μειώσει ουσιαστικά το κόστος της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής.
Βασική προτεραιότητα για εμάς αποτελεί επίσης η ανάγκη ανάληψης σοβαρών πρωτοβουλιών από την πλευρά της χώρας μας και του προέδρου της Δημοκρατίας προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός και της ειρήνευσης στην Ουκρανία. Οι συμπολίτες μας μπορούν να βασίζονται στην παρουσία μας στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, ώστε να προωθηθούν οι προτάσεις και τα μέτρα που στοχεύουν στην ειρήνη και τις οικολογικές και κοινωνικές βασικές προτεραιότητες. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη στήριξη σας, ελπίζουμε στη συμπόρευση μας σε κοινούς αγώνες για την ειρήνη, την αλληλέγγυα, δημοκρατική, οικολογικά βιώσιμη Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών της.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet