Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ξεκίνησε νέο κύμα κορονοϊού, το οποίο μάλιστα λόγω του ότι έχουν κλείσει τα σχολεία και έχει ανοίξει ο τουρισμός έχει μεγάλη γεωγραφική διασπορά. Έτσι, η θετικότητα έχει πάρει αυξητική πορεία, καταγράφοντας υπερδιπλασιασμό κρουσμάτων σε μόλις 24 ώρες, την περασμένη Πέμπτη. Ο δε Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, εκτιμά ότι τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια από όσα δηλώνονται, καθώς στα λύματα της Αττικής καταγράφεται 45% αύξηση του ιικού φορτίου. Όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, το νέο κύμα θα οδηγήσει σε αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων την άλλη εβδομάδα: «τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης, οπότε τώρα φαίνεται η διαφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να φαίνεται και στις διασωληνώσεις. Και μόνο αργότερα θα φανεί δυστυχώς και στους θανάτους».

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης κυνικά διαψεύδει τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και εμφανίζεται καθησυχαστικός, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει ανάγκη για τη λήψη οριζόντιων μέτρων. «Η αύξηση των κρουσμάτων είναι απολύτως ελεγχόμενη» είπε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες» και καταλήγοντας πως «έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό», λες και έχει μηδενιστεί η θνησιμότητα και απλώς είναι μία ίωση, σαν όλες τις άλλες ή λες και οι θάνατοι μπαίνουν στο ζύγι.

Την επόμενη μέρα, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά το άνοιγμα της τέταρτης δόσης για τους πολίτες άνω των 30, όπως και ισχυρή σύσταση μόνο για τους άνω των 60. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η ανακοίνωση αυτή ήρθε γιατί δεχόταν μηνύματα από κόσμο ακόμα και 30 ετών, νέους και υγιείς, πως θέλουν να κάνουν την τέταρτη δόση. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε –αποποιούμενη το ρόλο της και τις ευθύνες της- στο Mega ότι ως γιατρός δεν θα συνέστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος: «Αν ήμουν στη θέση σας», είπε απευθυνόμενη στον παρουσιαστή, «δεν θα έκανα το εμβόλιο. Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ θα σας πω πηγαίνετε να το κάνετε». Πρόκειται για μια κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης τιθάσευσης του φόβου, κάνοντας εμβόλια «τύπου πλασίμπο», εικονικά δηλαδή για λόγους ψυχολογίας, μόνο που δεν θα είναι. Θα είναι πραγματικά εμβόλια, χωρίς να συστήνεται από τους επιστήμονες, χάριν της πολιτικής. Τις συνέπειες αυτής της απόφασης, θα τις νιώσουμε πάλι πάνω μας. Μία απόφαση σκανδαλώδης, αλλά και υγειονομικά επικίνδυνη.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet