Λευτεριά στον πάνθηρα

 

lovenotphear.com/40cities

 

Χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν αύριο σε 40 πόλεις του κόσμου σε μια συμβολική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Μουμία Αμπού Τζαμάλ, που συμπληρώνει 40 χρόνια στη φυλακή μετά από τα ισόβια που του επιβλήθηκαν σε μια δίκη παρωδία για το φόνο ενός λευκού αμερικανού αστυνομικού. Να σημειωθεί, ότι ο 68χρονος πρώην Μαύρος Πάνθηρας και σύμβολο του αγώνα κατά της θανατικής ποινής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση απελευθέρωσή του και η πρόσβασή του σε επαρκή ιατρική περίθαλψη.

 

 

500 ημέρες μετά

aappb.org

 

Η Μιανμάρ βρίσκεται σε μια κατάσταση εκτεταμένης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ο AAPP (σύνδεσμος βοήθειας πολιτικών κρατουμένων), με αφορμή τη συμπλήρωση 500 ημερών από το στρατιωτικό πραξικόπημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δολοφονίες ξεπερνούν τις 2.000 (σημ: ανάμεσά τους είναι και 142 παιδιά), 12.000 περιουσίες πολιτών έχουν καταστραφεί από τις δυνάμεις της χούντας, περίπου 1.000.000 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, 40.200 έχουν φύγει σε γειτονικές χώρες, και 13.280 έχουν συλληφθεί.

 

 

            Θυμόμαστε την Σρεμπρένιτσα         

srebrenica.org.uk

 

Εκατοντάδες αντιπολεμικοί ακτιβιστές και συγγενείς των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα θα συμμετέχουν στην πορεία των 240 χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή από το Νεζούκ της Βοσνίας και θα καταλήξει στην μαρτυρική πόλη, στην οποία θα γίνουν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για την μεγαλύτερη εθνοκάθαρση που έγινε στην Ευρώπη στον 20ο αιώνα. Η πρώτη πορεία έγινε το 2005, στη δέκατη επέτειο από την σφαγή του 1995 που περισσότεροι από 8.000 Βόσνιοι δολοφονήθηκαν από τις σερβοβοσνιακές δυνάμεις.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet