«Η χαμένη κόρη» (The lost daughter) της Μάγκι Γκίλενχαλ: Βασισμένη σε μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε, η ταινία μας μεταφέρει στις Σπέτσες. Εκεί παραθερίζει η Λήδα αλλά και μια νέα μητέρα με την κόρη της. Καθώς η Λήδα παρακολουθεί τις δυο γυναίκες διαπιστώνει πως έχουν μια ιδιαίτερα έντονη σχέση. Και τότε βυθίζεται στις αναμνήσεις της δικής της πρώιμης μητρότητας που μετά από ένα σοκαριστικο γεγονός θα την φέρει αντιμέτωπη με τις συνέπειες των επιλογών που είχε κάνει ως νέα μητέρα.

«Τα τρία πατώματα» (Tre piani) του Νάνι Μορέτι: Νέα ταινία για τον σημαντικό σκηνοθέτη Νάνι Μορετι ο οποίος μας μεταφέρει σε μια τριώροφη πολυκατοικία στη Ρώμη. Ο Μορέτι αφηγείται μια δεκαετία από τη ζωή των ενοίκων, κατά τη διάρκεια της οποίας έρχονται αντιμέτωποι με συγκρούσεις οι οποίες επηρεάζουν τις οικογενειακές τους σχέσεις.

«Ουπς 2! Ο Νώε ξαναέφυγε» (Ooops! The adventure continues) των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ: Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα.

«Blow up» του Μικελάντζελο Αντονιόνι: Ένας επιτυχημένος φωτογράφος στο Λονδίνο, αισθάνεται ότι η ζωή του είναι βαρετή. Μια μέρα, κατά λάθος, πιάνει σε βίντεο τη διάπραξη ενός φόνου, όπου το πτώμα του θύματος φωτογραφίζεται αμυδρά. Δυστυχώς κανείς δεν θα συμμεριστεί την αγωνία του καθώς αναζητά λύση. Την οποία θα βρει ξαφνικά μέσα από ένα μικρό περιστατικό που θα του δείξει ότι όλα είναι σχετικά κι ότι όλα είναι θέμα οπτικής. Αριστούργημα του Αντονιόνι, παραγωγής 1966.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet