Σώστε τον Ακάμα

 

https://el-gr.facebook.com/saveakamas

 

Εντείνεται στην Κύπρο η εκστρατεία διαφόρων οργανώσεων ενάντια στις αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες που κάνει η κυπριακή κυβέρνηση για τη διευκόλυνση έργων «ανάπτυξης» υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην οικολογικά ευαίσθητη χερσόνησο του Ακάμα. Ο Ακάμας είναι η τελευταία μεγάλη παράκτια περιοχή του νησιού που έχει παραμείνει παρθένα και είναι χαρακτηρισμένη ως Natura 2000, ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη ισχυρίζεται ότι οι αναπτυξιακές δραστηριότητες θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και τους ιδιοκτήτες γης.

 

 

            Μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα         

https://albadil.info

 

Με στόχο να μην φτάσει στο όριο νομιμότητας και να καταστεί άκυρο, συνεχίζεται στην Τυνησία η εκστρατεία που κάνουν οργανώσεις της Αριστεράς, συνδικαλιστικές ενώσεις, ακτιβιστές, κλπ, για το μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος της 25ης Ιουλίου, το οποίο ανακοίνωσε ο πρόεδρος Καΐς Σαγιέντ για την έγκριση του νέου Συντάγματος. Όπως αναφέρουν, το Σύνταγμα αυτό αποδυναμώνει το ρόλο του κοινοβουλίου και της δικαιοσύνης και παρέχει αυξημένη εξουσία στον πρόεδρο, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα αυταρχική διακυβέρνηση.

 

 

Πόλη για τις ανάγκες των πολλών

 

https://twitter.com/WFriedrichshain               

                                                                          

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στο Βερολίνο ενάντια στην αγορά και την ανακαίνιση κατοικιών και καταστημάτων σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, που οδηγεί στην αύξηση της αξίας των ακινήτων και των ενοικίων και στον εκτοπισμό των κατοίκων. Απέναντι στους επενδυτές, τις εταιρείες και τους πλούσιους που προσπαθούν να οικειοποιηθούν όλα αυτά που ανήκουν σε όλους, και στην αδυναμία της θεσμικής πολιτικής να τους αντιμετωπίσει, η πρωτοβουλία προσπαθεί για τη διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας με στόχο μια πόλη για τις ανάγκες των πολλών

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet