Συνεχίζει για 46 μέρες την απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας από τις 19 Ιουνίου, έχοντας χάσει περισσότερο από το 21% του σωματικού του βάρους. Ήδη η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη, αφού παρουσιάζει σοβαρές πιθανότητες για μόνιμη βλάβη στο συκώτι του, ενώ υπάρχει ο φόβος για εσωτερική αιμορραγία.

Ο 37χρονος Γ. Μιχαηλίδης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή επί 8,5 χρόνια, εδώ και έξι μήνες, έχει κατοχυρώσει το δικαίωμά του για την υπό όρους απόλυσή του και αυτό συνεχώς απορρίπτεται. Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας για την αποφυλάκιση του Γ. Μιχαηλίδη είναι και πάλι απορριπτική με το επιχείρημα ότι δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να «μεταστραφεί» και να σωφρονιστεί. Η προηγούμενη απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου περιγράφει τους λόγους που δεν εγκρίνει την αποφυλάκιση: «ο κρατούμενος διατηρεί απόψεις που δικαιολογούν ληστείες τραπεζών» και επομένως «υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων». Όσο δηλαδή δηλώνει αντιεξουσιαστής, κρίνεται επικίνδυνος.

Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Μιχαηλίδης γνωστός και ως «τοξοβόλος» είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί για εγκληματική οργάνωση, με αφορμή τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (όταν και είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τρεις και χτυπηθεί από την αντιτρομοκρατική. Τότε είχαν αλλοιωθεί οι φωτογραφίες τους, με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησής τους). Στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ως «ατομικοί τρομοκράτες», έννοια που δεν προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο, και είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια. Το 2019, απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές και συνελήφθη ξανά για ληστεία.

Η εκδικητικότητα του συστήματος απέναντι στα εξεγερμένα παιδιά συνεχίζεται καθημερινά. Ο Νίκος Ρωμανός, στις 20 Ιουνίου, κατήγγειλε την παράνομη παρακολούθησή του και προσαγωγή του από την Αντιτρομοκρατική «με εντολές από πάνω». Το βράδυ της Τρίτης διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν σε καφενείο της οδού Σουλτάνη και προσήγαγαν τους καθήμενους και τους εργαζόμενους φωνάζοντας «Μιχαηλίδης».

Τις ίδιες μέρες που το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αποφυλάκιση στον Γ. Μιχαηλίδη, αποφυλακίζεται ο μεσίτης που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά, για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο, δύο μήνες μετά την απόφαση, χωρίς αυτή να έχει καθαρογραφεί. Αντίστοιχα, αποφυλακίζεται ο Ε. Κορκονέας εκείνος που σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβρη του 2008 και προκάλεσε την οργή και την εξέγερση της νέας γενιάς, με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Για μία ακόμα φορά, σπέρνουν ανέμους. Θα θερίσουν θύελλες.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet