Ο αξιότιμος κ. Πανούσης κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά από προτροπή της κυβέρνησης, τα σημαντικότατα, κατά την άποψή του στοιχεία, που έχει στην κατοχή του και αφορούν ακόμη και την σωματική του ακεραιότητα. Είχε προηγηθεί ένας κύκλος εμφανίσεων από τον κ. καθηγητή της Εγκληματολογίας, συνεντευξιαζόμενος στα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε., ηλεκτρονικά και έντυπα, να απειλεί, αυτός ένας πρώην υπουργός της, την παρούσα κυβέρνηση, ότι θα αποκαλύψει «τις στενές σχέσεις που έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του με τρομοκράτες».
          Ο συστημικός έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος έπαιξε και παίζει με υποδειγματικό τρόπο τον ρόλο του, ως ιδεολογικός μηχανισμός του αστικού μπλοκ εξουσίας. Για άλλη μια φορά φαίνεται καθαρά η διατεταγμένη υπηρεσία που έχει, σε συνάρθρωση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, να χειραγωγεί την κοινή γνώμη, να αποτρέπει μέχρις εξαφανίσεως κάθε αντίθετη άποψη επί του θέματος, απαγορεύοντας ακόμη και στην κυβερνητική εκπρόσωπο να εκφέρει περί τούτου γνώμη.
          Ο πυρήνας, όμως, του «θέματος Πανούση» είναι τούτο: Η εντολή παρακολούθησης, διότι περί αυτού πρόκειται, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του (ακόμη και κυβερνητικών μελών;) από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Ε.Υ.Π. Και ερωτάται τούτο: Ποιος δίδει τις εντολές αυτές. Ο προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., ο υπουργός Δημόσιας Τάξης; Εάν δεν έδωσαν αυτοί την εντολή, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι, ότι ο κ. Πανούσης, ως υπουργός τότε της Δημόσιας Τάξης, εγνώριζε τις παρακολουθήσεις αυτές και αντί να ενεργήσει όπως όφειλε, δηλαδή να ενημερώσει κατ’ αρχήν τον Πρωθυπουργό της χώρας, του οποίου ήταν επιλογή, και ακολούθως να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προτίμησε να συλλέξει τις «κασσέτες», να τις φυλάξει στο σπίτι του και να τις χρησιμοποιήσει όταν και όπως αυτός ενόμιζε και νομίζει.
          Αν αυτός είναι ο πυρήνας της «υπόθεσης Πανούση», στόχος της είναι, διά της στοχοποίησης-προσωποποίησης των καταγγελιών- του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου και δι’ αυτού η περιστολή ή και εξαφάνιση κάθε φωνής, κάθε κίνησης που υπάρχει μέσα στο κόμμα και την κοινωνία υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, εν τέλει υπέρ της Δημοκρατίας. Κάθε, δηλαδή, ριζοσπαστικής φωνής, κάθε ριζοσπαστικής  άποψης και πολιτικής κίνησης, που κινείται μέσα στην κοινωνία και έχει έκφραση και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Αφού οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατάφεραν με αφόρητους εκβιασμούς και εκφοβισμούς να κάμψουν τις αντιστάσεις της κυβέρνησης και αυτή να υποστεί ήττα, υπογράφοντας στις 12 Ιουλίου 2015 μια συμφωνία-Μνημόνιο ΙΙΙ, τώρα το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας στην Ελλάδα διά των «κασσετών» Πανούση προσπαθεί να κάμψει ή και να εξαφανίσει ριζοσπαστικές απόψεις και ιδέες για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, μετατοπίζοντας ταυτόχρονα κυβέρνηση και κόμμα προς την πλευρά της καθεστηκυίας τάξεως. 
          Ας μου επιτραπεί, όμως, να γράψω δυο λόγια για το πρόσωπο-στόχο. Όσοι/ες γνωρίζομε τον Πάνο Λάμπρου από την εποχή της Ε.ΚΟ.Ν. «Ρήγας Φεραίος», του Κ.Κ.Ε. εσωτ., του Κ.Κ.Ε. εσωτ.-Α.Α., της Α.Κ.Ο.Α. και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ έχομε να πούμε, ότι πρόκειται για έναν αταλάντευτο αγωνιστή των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών των κρατουμένων. Προσπαθούσε πάντα να δώσει φωνή στους εγκλείστους, στους από «μέσα», να αποκτήσουν τη δύναμη όταν θα βγούν έξω από τη φυλακή να μην ξαναβρεθούν μέσα, να μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία και να προσφέρουν στην κοινωνία. Αυτή την πολιτική δράση, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, προσπαθεί να σπιλώσει, να αμαυρώσει, να ποινικοποιήσει εν τέλει το αστικό μπλοκ εξουσίας διά του κ. Πανούση.
          Αν έχει κάποιος αμφιβολίες περί του πυρήνα και του στόχου  της αρμάδας του κ. Πανούση, δεν έχει παρά να διαβάσει τις χθεσινές του δηλώσεις – επιθέσεις, και πάλι, περί «Αριστεράς του Τίποτα».
          Πρέπει να ανησυχούμε. Να ανησυχούμε για την τροπή που μπορεί να πάρει το «θέμα Πανούση» μέσα από τις κατάλληλες «ενέργειεςς» του αστικού μπλοκ εξουσίας…

Γιώργος Μ. Βαθιανάκης, μέλος της Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet