Επιμέλεια: Λιάνα Μαλανδρενιώτη
lianam@otenet.gr


Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός γιορτάζει φέτος το Νοέμβριο τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την κληρονομιά του και σηματοδοτούν το επόμενο βήμα της πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης του.
Στη συνέχεια των εκδηλώσεων του, που με επιτυχία έχουν ξεκινήσει, η καταξιωμένη υψίφωνος Δήμητρα Θεοδοσίου τιμά την Μαρία Κάλλας, με μια ατομική εμφάνιση σε ρόλους που οι δύο διεθνείς Ελληνίδες ερμήνευσαν εμβληματικά επί σκηνής και όχι μόνο. Τη διάσημη υψίφωνο συνοδεύει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας. Την εκδήλωση προλογίζει και παρουσιάζει ο κριτικός μουσικής και επί πολλά έτη συνεργάτης του Γ’ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κυριάκος Λουκάκος. Θα ακουστούν άριες των: Τζουζέπε Βέρντι, Ζιλ Μασνέ, Τζάκομο Πουτσίνι, Πιέτρο Μασκάνι, Ρίχαρντ Βάγκνερ.
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 8.30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παρνασσού.

Όπερα και μπαλέτο για παιδιά

Με τον τίτλο «Καρμενσίτας» ανεβαίνει η νέα παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή, σε ιδέα της Α’ χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, η οποία συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στη μουσική της Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ. Πρόκειται για μια παράσταση για τη χαρά τη ζωής, το σύντομο του βίου και την ανάγκη να επενδύουμε στις αξίες που μας φέρνουν κοντά: τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη.
Τη μουσική διεύθυνση μοιράζονται οι Χρύσανθος Αλισάφης, Ραφαήλ Πυλαρινός, Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ την ενορχήστρωση και τη διασκευή της μουσικής του Μπιζέ ανέλαβε ο Γιάννης Μπελώνης. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Ευκλείδη και οι στίχοι των τραγουδιών της Αιμιλίας Βασιλακάκη. Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Κατρανίτσας, τα κοστούμια η Τότα Πρίτσα και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ. Συμμετέχουν η Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι, το Corps de Ballet και Μονωδοί της ΕΛΣ. Από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 24 Απριλίου, στις 11π.μ. (στις 30/1, στις 8μ.μ.), στο Θέατρο Ολύμπια. Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 20 ευρώ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet