Ενάντια στη στρατιωτική χούντα

 

https://twitter.com/hashtag/SudanCoup

 

Με τις μεγάλες καθιστικές διαμαρτυρίες που γίνονται σε όλο το Σουδάν, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών και τους περισσότερους από 600 τραυματίες στις 30 Ιουνίου, συνεχίζεται η εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής ενάντια στη στρατιωτική χούντα. Να σημειωθεί ότι στο κίνημα διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας ηγούνται οι περίπου 5.000 επιτροπές αντίστασης στις γειτονιές, που ξεκίνησαν να δημιουργούνται μετά το πραξικόπημα της 25ης Οκτωβρίου του 2021, και οι οποίες προσπαθούν να προωθήσουν ένα ενιαίο πολιτικό σχέδιο.

 

Δικαίωμα στην έκτρωση

 

https://en.federa.org.pl

Συνεχίζεται η εκστρατεία που κάνουν ακτιβίστριες στην Πολωνία, ζητώντας από την συντηρητική πολωνική κυβέρνηση να διευκολύνει τις Ουκρανές που είναι θύματα βιασμού από ρώσους στρατιώτες να κάνουν νόμιμη έκτρωση, χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης από τον εισαγγελέα που ισχύει για τις Πολωνές. Να σημειωθεί, ότι αριστεροί βουλευτές έχουν ζητήσει δύο φορές από το πολωνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει νομοθετικές αλλαγές για να συντομεύσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για τις γυναίκες από την Ουκρανία, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν.

 

Η αλληλεγγύη είναι εδώ

 

https://dualpower2022.org

Εκατοντάδες ακτιβιστές από διάφορες συλλογικότητες που δημιουργήθηκαν από τα κάτω στις ΗΠΑ μέσα στην πανδημική κρίση (κοινωνικά ιατρεία, χώροι φιλοξενίας αστέγων, ομάδες διανομής τροφίμων, αυτοοργανωμένες κουζίνες, κλπ), θα συναντηθούν 28 με 31 Ιουλίου στο Σικάγο. Απέναντι στην επιλογή του αμερικανικού κράτους να μην ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους, και με στόχο να μην μείνει κανείς μόνος και καμία μόνη μέσα στην κρίση, θα συζητήσουν για τον πολλαπλασιασμό των δικτύων αλληλεγγύης και τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet