Ανατρέχοντας στα γεγονότα του χρονικού της πανδημίας στην Ελλάδα και επαναφέροντας στον νου τις εικόνες του καθολικού εγκλεισμού, της αστυνομοκρατίας και των απανταχού ελέγχων της κυκλοφορίας υπό όρους των πολιτών, αναδύεται από τη μνήμη και μια φράση οικοδέσποινας τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής συστημικού σταθμού. Η κυρία αυτή, στο πλαίσιο του σχολιασμού τής τότε επικαιρότητας και των φρικιαστικών δεδομένων της πανδημίας, απεφάνθη συμπερασματικά ότι «θα υποχρεωθούμε να συρθούμε εκόντες άκοντες στη Νέα Εποχή».

 

Δυστυχώς στην πλειονότητα του ο ιατρικός κόσμος στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δεν στάθηκε στο ύψος της επιστημονικής του ιδιότητας και δεν αντέδρασε άμεσα και συντεταγμένα ως όφειλε, όταν από την πρώτη κιόλας ώρα το αντικείμενό του υπέστη εξόφθαλμη κακοποίηση, με αισχρές παραποιήσεις ιατρικών όρων και ορισμών που έπλητταν απροκάλυπτα την ιατρική επιστήμη, καταργούσαν την ιατρική ηθική και διέστρεφαν την ιατρική λογική εν γένει.

Προετοιμάστηκε έτσι το έδαφος για αυτό που βιώνουμε σήμερα ως καταστρατήγηση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί μονίμου καθεστώτος εκτροπής και παρέκκλισης.

Οι «Νεοεποχίτες» ήρθαν να συμπληρώσουν τους «Νεοταξίτες» και όλοι μαζί εν χορώ, με εργαλείο την ιατρική, να προωθήσουν την απόλυτη καταστολή και καθυπόταξη των λαών, συνθήκη εντός της οποίας πραγματώνεται όμορφα η ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αναστολή από 1.9.21, δεν αρνήθηκαν απλά ένα φάρμακο, δεν «φοβήθηκαν» να υποστούν μια συγκεκριμένη ιατρική πράξη, όπως ψευδώς αναφέρεται συνέχεια από πολιτικούς παράγοντες και τα φερέφωνά τους. Οι υγειονομικοί υπέμειναν την αναστολή εργασίας αρνούμενοι να υποταχθούν στην προωθούμενη ατζέντα η οποία σε ό,τι αφορά ειδικά στον δικό τους κλάδο, προβλέπει τα εξής:

- Πλήρη, καθολική ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

- Απόλυτη συμμόρφωση του επιστήμονα υγείας και υποταγή σε αυστηρά προκαθορισμένες κατευθυντήριες γραμμές και άκαμπτα ιατρικά πρωτόκολλα που αφορούν την αντιμετώπιση του ασθενή.

- Συνέργεια του επιστήμονα υγείας στη δημιουργία υγειονομικού κινδύνου για την επιβολή μελλοντικών τοπικών λοκντάουν με συνεπακόλουθη δέσμευση της οικονομικής ζωής και δραστηριότητας περιοχών του εκάστοτε ενδιαφέροντος.

Ο παραπάνω συνοπτικός κατάλογος δεν είναι οργουελικού τύπου επινόημα κάποιου συνωμοσιολογικού μυαλού. Προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία που κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής και ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Γιατρός για όλους», δηλαδή για κανέναν.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί στην ουσία υλοποίηση μιας από τις σκληρότερες μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί από καιρό από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας και του οποίου νομοσχεδίου οι επιμέρους διατάξεις έχουν ήδη σχεδόν κατά το ήμισυ εφαρμοστεί με αποτέλεσμα την προοδευτική κατάρρευση των νοσοκομείων και τη συνεπακόλουθη κατακόρυφη αύξηση των θανάτων από όλες τις αιτίες εντός και εκτός συστήματος υγείας.

Αυτό ακριβώς εννοεί ο υπουργός Υγείας όταν επαναλαμβάνει ακούραστα ότι «πρέπει οι υγειονομικοί να ακολουθούν τους κανόνες της επιστήμης τους». Οι «κανόνες της επιστήμης» είναι η νέα ατζέντα για την υγεία που ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ιατρικής επιστήμης και απαξιώνει της αρχές της ιατρικής δεοντολογίας. Σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα χρειάζονται διακαώς τους επιστήμονες υγείας ως συνεργούς.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αναστολή, από την πρώτη στιγμή συσπειρώθηκαν σε σώμα, τόσο στην περιοχή της Αττικής όσο και κατά τόπους ανά την επικράτεια. Ο αριθμός τους, αν συνυπολογίσουμε τους συναδέλφους από τον ιδιωτικό τομέα, ανέρχεται σε περισσότερο από 10.000. Εξ αυτών αρκετοί έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους προσωρινά με νόσηση και όχι, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας, κατόπιν εμβολιασμού.

Το δίκτυο των υγειονομικών Αττικής με την επωνυμία «Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας», απαρτίζεται από 30 και πλέον νοσοκομεία, δομές υγείας και το ΕΚΑΒ, έχει προβεί σε σύσταση σωματείου και προωθεί ακούραστα τις θέσεις των μελών του, τόσο μέσω του θεσμικού του ρόλου όσο και μέσω πολυάριθμων κινηματικού και ακτιβιστικού τύπου δράσεων.

Στις γραμμές του εντάσσονται συνάδελφοι προσκείμενοι σε κάθε ιδεολογική κατεύθυνση με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός, με εξαίρεση τους ακραίους προσανατολισμούς.

Το δίκτυο έχει ως σήμερα καταφέρει να δράσει ανεξάρτητο από πάσης φύσεως επιρροές καλοθελητών και «υποστηρικτών» του αγώνα μας που ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν τα μανιταράκια.

Έχει αντιμετωπίσει αμέτρητες προβοκάτσιες και επιθέσεις, με τελευταία αυτή που οδήγησε σε ομαδικές προσαγωγές στη ΓΑΔΑ και σε συλλήψεις 38 συναδέλφων που διαδήλωναν ειρηνικά κοντά στην οικία του πρωθυπουργού.

Παρόλο που ο αγώνας φαντάζει άνισος, δεδομένου και του αποκλεισμού τους από την δημοσιότητα, οι υγειονομικοί δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν. Εν τη ρύμη του λόγου εξάλλου η υφυπουργός Υγείας τους χαρακτήρισε ως «φάρο» για την κοινωνία, ως αυτούς δηλαδή που με τη στάση τους μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Άλλο ένα τεκμήριο της άτυπης διαπραγμάτευσης στην οποία έχει μπει το σύστημα με τους υγειονομικούς προκειμένου να τους έχει συνενόχους στο έγκλημα, είναι η σχετική δήλωση του υπουργού ότι έστω και μία δόση εμβολιασμού αρκεί για την επιστροφή τους, όσο παράλογο κι αν φαντάζει αυτό από ιατρικής σκοπιάς.

Κάποτε οι διωκόμενοι από το σύστημα υπέγραφαν δηλώσεις πολιτικών φρονημάτων.

Ο ολοκληρωτισμός στη Νέα Εποχή αξιώνει τη υποταγή και την «ιδεολογική» συμμόρφωση μέσω υγειονομικής συνθήκης. Οι υγειονομικοί δεν θα συνθηκολογήσουν.

 

Αργυρώ Σάββανή Η Αργυρώ Σάββανή είναι γιατρός σε αναστολή, μέλος του δικτύου «Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας» Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Υγεία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet