Απελευθέρωση των κρατουμένων

www.bakebidea.com

 

Σε μια κινητοποίηση που έδειξε τη συνοχή του βασκικού κινήματος, και με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, έγινε το Σάββατο στη Χώρα των Βάσκων το μπλοκάρισμα πολλών κεντρικών αυτοκινητοδρόμων, συνοριακών διαβάσεων, αεροδρομίων και της γραμμής του τρένου προς το Παρίσι. Στόχος των δράσεων, που αντιμετωπίστηκαν από το ισπανικό κράτος με βία και συλλήψεις, ήταν η απελευθέρωση των περίπου 150 εναπομεινάντων Βάσκων πολιτικών κρατουμένων, κάποιοι από τους οποίους έχουν συμπληρώσει 32 χρόνια στη φυλακή.

 

 

Δεν ξεχνάμε τα θύματα

 

www.yihr.org

 

Διάφορες κροατικές οργανώσεις, 27 χρόνια μετά τη νίκη του κροατικού στρατού στην «Επιχείρηση Θύελλα», με την οποία ολοκληρώθηκε ο πόλεμος για την ανεξαρτησία της Κροατίας, ζητούν από την κυβέρνηση του Ζόραν Μιλάνοβιτς να ζητήσει συγγνώμη για τους περίπου 1.200 Σέρβους που σκοτώθηκαν, και τους περισσότερους από 200.000 που απελάθηκαν. Η εκστρατεία συνεχίζεται μέχρι τις 5 Αυγούστου, ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο με μια επίσημη κρατική φιέστα συνοδευόμενη από εθνικιστικά λογύδρια και τα συνήθη ταρατατζούμ.

 

 

Αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές

www.usb.it

 

Με συνεχόμενες κινητοποιήσεις που γίνονται σε πολλές ιταλικές πόλεις, εργαζόμενοι, φοιτητές, επισφαλείς, αριστεροί ακτιβιστές, κ.λπ., ζητούν την απελευθέρωση των 8 συνδικαλιστών που από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται σε κατ’ οίκο περιορισμό, μετά από απόφαση της εισαγγελίας της Πιατσέντζα. Οι συνδικαλιστές, που είναι μέλη των συνδικάτων USB και Si Cobas, κρατούνται βάσει ενός κατηγορητηρίου 350 σελίδων επειδή οργάνωσαν απεργίες σε διάφορες μεγάλες εταιρείες, όπως την Amazon, την FedEx-TNT, την Nippon Express και άλλες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet