«Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες»

 

 

 

«Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες» (Where the crawdads sing) της Ολίβια Νιούμαν: Η Κάια είναι μια κοπέλα που μεγάλωσε και ζει μόνη στους βάλτους στη Βόρεια Καρολίνα. Δύο νεαροί από την πόλη θα γοητευθούν από την ομορφιά της, ο ένας θα βρεθεί νεκρός και η Κάια θα κατηγορηθεί για τη δολοφονία. Ένα μυστήριο το οποίο θα αποκαλύψει πολλά κρυμμένα μυστικά.

«Ένας ήρωας» (A hero) του Ασγκάρ Φαραντί: Ο Ρχί, ο οποίος φυλακίστηκε για ένα χρέος, κατά τη διάρκεια μιας διήμερης άδειας από τις φυλακές, προσπαθεί να πείσει τον πιστωτή να αποσύρει την κατηγορία. Κοινωνικό δράμα, το Μεγάλο βραβείο στις Κάνες.

«Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής» (Three thousand years of longing) του Τζορτζ Μίλερ: Μια ακαδημαϊκός και… ένα τζίνι, σε μια ταινία φαντασίας.

«Πτώση» (Fall) του Σκοτ Μαν: Δυο φίλες, οι οποίες θέλουν να ξεπεράσουν τα όριά τους, σκαρφαλώνουν σε μια κεραία 600 μέτρων! Η συνέχεια όμως αποδεικνύεται εφιαλτική καθώς δεν μπορούν να κατέβουν! Αγωνιώδες θρίλερ.

«Εκκόλαψη» (Hatching) της Χάνα Μπέρχολμ: Μια νεαρή αθλήτρια προσπαθεί να ικανοποιήσει την απαιτητική μητέρα της, όταν ανακαλύπτει ένα αυγό. Το κρατάει ζεστό και όταν αυτό εκκολάπτεται έρχεται ένα μεγάλο σοκ!

«Η φλόγα που τρεμοσβήνει» (Le feu follet) του Λουί Μαλ: Απελπισμένος ο Αλέν σκέφτεται να αυτοκτονήσει και επισκέπτεται τους φίλους του αναζητώντας έναν λόγο για να ζήσει. Αριστούργημα της νουβέλ βαγκ και ίσως η καλύτερη ταινία του Λουί Μαλ, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας το 1963.

«Το πνεύμα του μελισσιού» (El espirutu de la colmena) του Βίκτορ Ερίθε: Το 1940 σε ένα χωριό προβάλλεται ο «Φρανκεστάιν» του Τζέιμς Γουέιλ με τον Μπορίς Καρλόφ. Η φαντασία της 6χρονης Άννας εξάπτεται και αναζητά ένα καλόκαρδο τέρας στην άκρη του χωριού. Εκεί όμως θα βρει έναν αντάρτη που αναζητά η φρανκική αστυνομία.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet