Σε μια περίοδο κυβερνητικών σκανδάλων παρακρατικού τύπου, όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και ολομέτωπης επίθεσης της κυβερνητικής Δεξιάς στη νεολαία, στα δημοκρατικά δικαιώματα, στον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, την εργασία, αλλά και ακόμη ενεργότητας της πανδημίας, την οποία αγνοεί προκλητικά η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, το Φεστιβάλ Σπούτνικ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ξαναζωντανεύει. 

Αυτό το Σάββατο, 3 Σεπτέμβρη 2022, ο δορυφόρος Σπούτνικ, του Φεστιβάλ της Νεολαίας, θα απογειωθεί και από την Πάτρα για να συναντήσει την ερχόμενη βδομάδα το Κεντρικό Φεστιβάλ της Νεολαίας μας. 

Στην Πάτρα της εγκατάλειψης, το Φεστιβάλ Σπούτνικ ευελπιστεί να αποτελέσει μια όαση πολιτισμού, πολιτικού προβληματισμού, αλλά και βήμα καταγγελίας της νεολαίας, για την εγκατάλειψη, την στοχοποίηση, αλλά και την επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τόπος συνάντησης των νέων, αλλά και κάθε γενιάς της Αριστεράς, είναι το Νότιο Πάρκο στην παραλία, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά 40 χρόνια διεκδικήσεων από τους φορείς της πόλης, και διαμορφώθηκε τότε με χρήματα του ΟΛΠΑ, σχεδόν απέναντι από τον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα και παραδίπλα, από τις εγκαταλειμμένες βιομηχανίες της πόλης μας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που επιστρέφει στην πολιτική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας, μετά τους αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας, μια κομβική εκδήλωση στη δράση της Νεολαίας, που αντλώντας έμπνευση από την Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, βάζει στην κορυφή των εκδηλώσεων τον πολιτισμό και την ανάδειξη μιας διαφορετικής κουλτούρας διασκέδασης, αφού για τους νέους μας ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούσαν και αποτελούν μέσα αφύπνισης, χειραφέτησης και αντίστασης σε κάθε μορφή βαρβαρότητας.

Μέσω του Σπούτνικ, που η δημοτική αρχή πολέμησε τη γνωστοποίησή του, σε δήλωσή του ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, σ. Χάρης Βουνοτρυπίδης αναφέρει: «Προσπαθούμε να αναδείξουμε ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικής ζωής και δράσης. Κόντρα στα πρότυπα της εποχής του ατομικισμού, της κατανάλωσης και της μαζικοποιημένης διασκέδασης, μέσω πολιτιστικών και αλληλέγγυων δράσεων προβάλουμε την κοινωνία που ονειρευόμαστε και θέλουμε να οικοδομήσουμε». Ενώ ο σ. Αλέξανδρος Γερολυμάτος, μέλος της γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει: «Συλλογικά και συντροφικά να φτάσει το πολιτιστικό μας αντιπαράδειγμα, ο δορυφόρος μας, σε κάθε γωνιά της χώρας». 

Στην κεντρική εκδήλωση με θέμα «Με την Αριστερά για τις ζωές μας», ομιλητές θα είναι ο σ. Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο σ. Αλέξανδρος Γερολυμάτος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 

Το Μουσικό πρόγραμμα θα έχει έντονο τοπικό στοιχείο με τα συγκροτήματα Les SkartOI και Ιόνια Ορχήστρα και παράλληλα θα υπάρχουν πολιτικές και πολιτιστικές εκθέσεις στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ θα γίνεται συλλογή σχολικών ειδών στη «Γωνιά Αλληλεγγύης», για να προσφερθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Στόχος όλων είναι το Φεστιβάλ Σπούτνικ να αγκαλιαστεί από την πόλη της Πάτρας, από όλους και όλες ώστε να αποτελέσει πολιτιστικό θεσμό για τον κόσμο τη Αριστεράς, για την ίδια την πόλη.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet