Ακύρωση του χρέους

debtcollective.org

Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι κινητοποιήσεις για την ακύρωση ολόκληρου του φοιτητικού χρέους που φτάνει στα 1,8 τρισ. δολάρια, ενώ οι δανειολήπτες είναι περίπου 45 εκατομμύρια. Ακτιβιστές λένε ότι η πρόσφατη απόφαση του Μπάιντεν για διαγραφή χρέους 10.000 δολαρίων σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 125.000 δολάρια είναι ανεπαρκής, γιατί έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στις μαύρες κοινότητες που έχουν πολύ μεγαλύτερο χρέος, περιθωριοποιεί περαιτέρω τους ήδη πιο περιθωριοποιημένους, και δεν συμβάλει στη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη. 

 

 

Κόντρα στον Μπολσονάρο

 

www.estadodedireitosempre.com

Πλησιάζουν το 1.100.000 οι υπογραφές στο μανιφέστο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, μια πρωτοβουλία εκατοντάδων διανοούμενων, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και άλλων ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 2 Οκτωβρίου. Κόντρα στην απειλή του Μπολσονάρο ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, την προσπάθειά του να δημιουργήσει θεσμική αναταραχή μιμούμενος τον Τραμπ, και τις φήμες για πραξικόπημα, η εκστρατεία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο που θα βάλει τέλος στον ακροδεξιό βραζιλιάνο πρόεδρο.

 

 

Δεν πληρώνω

 

dontpay.uk

Ξεπέρασαν τις 130.000 οι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» στη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο προσπαθεί για μια οργανωμένη αντίδραση απέναντι στους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου. Η εκστρατεία καταγγέλλει τη βρετανική κυβέρνηση για την μη στήριξη των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, και στόχος της είναι την 1η Οκτωβρίου που θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας κατά 80% να ξεκινήσει ένα γενικευμένο μποϋκοτάζ των πληρωμών.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet