Στοπ στις απελάσεις

 

twitter.com/hashtag/StopRwanda

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τη Δευτέρα σε πολλές βρετανικές πόλεις οι κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση που πήρε τον Απρίλιο ο Μπόρις Τζόνσον για την απέλαση όλων των αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, μια χώρα που συστηματικά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αφορμή ήταν η εκδίκαση που ξεκίνησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από μηνύσεις μεταναστευτικών κοινοτήτων και αλληλέγγυων, σχετικά με τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία έχει μπλοκαριστεί προς το παρόν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

 

Πρωτοβουλία για την ειρήνη, τώρα

 

aepact.org

 

Χιλιάδες Αιθίοπες της διασποράς διαδήλωσαν την Τρίτη σε διάφορες πόλεις του κόσμου ενάντια στην υποστήριξη της Δύσης τους αντάρτες του TPLF, που ξανάρχισαν τον πόλεμο στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 24 Αυγούστου τερματίζοντας την εκεχειρία που είχε ξεκινήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Μάρτιο. Παράλληλα, εκφράζοντας τη λύπη τους για τη μέχρι σήμερα εκκωφαντική σιωπή της διεθνούς κοινότητας, την καλούν έστω και καθυστερημένα να αναλάβει πρωτοβουλία για την ειρήνη στην περιοχή.

 

 

Ακυρώστε τη σύμβαση

 

twitter.com/hashtag/piquetecontraluma

 

Με συνεχόμενες κινητοποιήσεις, χιλιάδες άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο ζητούν την ακύρωση της σύμβασης με την καναδο-αμερικανική εταιρεία μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας LUMA Energy και να γίνει ξανά εθνικοποίηση. Όπως αναφέρουν, από τον Ιούνιο του 2021 που υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της κρατικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας και της LUMA Energy, οι τιμές του ρεύματος έχουν επταπλασιαστεί, ενώ από τις συχνές διακοπές που γίνονται λόγω έλλειψης συντήρησης προκαλούνται σοβαρές ζημιές στις ηλεκτρικές συσκευές τους.

 

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet