Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία

 

blacklivesmatter.uk

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε διάφορες βρετανικές πόλεις ζητώντας να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του 24χρονου μαύρου αντιφασίστα ράπερ Κρις Κάμπα στο Λονδίνο. Το θύμα ήταν άοπλο και πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από μια ομάδα αστυνομικών μέσα στο αυτοκίνητό του μετά από καταδίωξη, ενώ να σημειωθεί ότι οι αρχές προσπάθησαν να ακυρώσουν τις κινητοποιήσεις με πρόφαση το πένθος λόγω του θανάτου της Ελισάβετ, αλλά δεν το κατάφεραν γιατί ήρθαν αντιμέτωπες με την τεράστια οργή του κόσμου.

 

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν

 

twitter.com/cleanclothes

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν την Κυριακή έξω από πολλά εργοστάσια κάτεργα στο Πακιστάν οι κινητοποιήσεις με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη φωτιά που σκότωσε τουλάχιστον 260 εργάτες στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Baldia λόγω της κλειστής εξόδου κινδύνου, μια τραγωδία για την οποία κανείς υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι δεν διαθέτουν επαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας και ζήτησαν εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας και κοινωνική ασφάλιση για όλους.

 

 

Ενάντια στην ακρίβεια

 

www.kscm.cz

 

Σε συνέχεια της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στην Πράγα διαδήλωσαν ενάντια στην ακρίβεια, χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν ξανά σήμερα στους δρόμους της Τσεχικής πρωτεύουσας. Η κινητοποίηση οργανώνεται από διάφορες οργανώσεις, και οι διαδηλωτές θα ζητήσουν από την κυβέρνηση του Πετρ Φιάλα να πάρει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια, και να υπογράψει ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet