Την Τετάρτη 21-9-2022 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη πολιτών και κοινωνικών φορέων, που είχαμε προαναγγείλει με ανακοίνωση της Επιτροπής μας στις 9-9-2022. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων («Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», «Ανυπότακτη Αθήνα») και πολίτες από τις περιοχές: Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Χολαργού Παπάγου, Παγκράτι κλπ.

Από τα μέλη της Επιτροπής έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, καθώς και για το περιεχόμενο του προτεινόμενου από το ΥΠΕΝ νέου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Όρους Υμηττού και για τα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή–Ιλισίων. Συγχρόνως κατατέθηκαν προτάσεις για δράσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για την προστασία του Πάρκου από ενέργειες και επιλογές, που το υπονομεύουν, το εμπορευματοποιούν και το συρρικνώνουν.

Από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και πολιτών κατατέθηκαν προτάσεις για πιο αποτελεσματική παρέμβαση στην προάσπιση του Πάρκου (οργάνωση συγκεντρώσεων, καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, συνάντηση με κόμματα, συντονισμός με άλλες κινήσεις που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και καταστροφή των δημόσιων χώρων και του πρασίνου της Αθήνας, επαφή με σωματεία εργαζομένων της περιοχής και επιστημονικούς φορείς).

Συγχρόνως, όμως, έγιναν και επισημάνσεις για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Επιτροπής στις οποίες, όπως υποστήριξαν, πρέπει να αναφέρονται οι αιτίες των όσων συμβαίνουν στο Πάρκο, αλλά και να κατονομάζονται οι υπεύθυνοι. Επιπλέον να αναδειχτεί η σημασία του Μητροπολιτικού Πάρκου ως χώρος καταφυγής σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, καύσωνες κλπ.).

Τέλος, συμφωνήθηκε η οργάνωση ημερίδας για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή στα μέσα Οκτωβρίου 2022, που θα ακολουθήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα στο Πάρκο. (Σ.τ.Ε.: Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθεί σύντομα.)

 

Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet