Φτάνει πια

 

www.wirsagengenug.de

 

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία εντάσσονται στην εκστρατεία «Φτάνει πια», μια πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων, η οποία εκφράζει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η κοινωνική πλειοψηφία από τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα βασικά αγαθά. Σε μια χώρα που περισσότεροι από 14.000.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, η εκστρατεία ζητάει 1.000 ευρώ χειμερινό επίδομα σε όλους, αύξηση των μισθών, καθορισμό ανώτατης τιμής στην ενέργεια, αύξηση του συντελεστή φορολογίας στους κερδοσκόπους, κ.λπ.

 

 

Η Αϊτή φλέγεται

 

twitter.com/madanboukman

 

Σε μια ακόμα μεγάλη κινητοποίηση, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους πολλών πόλεων της Αϊτής, εν μέσω της τεράστιας έλλειψης των καυσίμων, της ακρίβειας, και της νέας υποτίμησης του νομίσματος, ζητώντας την παραίτηση του υπηρεσιακού προέδρου και πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 22 Αυγούστου, και μετά τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν αυξήθηκαν οι τιμές της βενζίνης κατά 128%, του ντίζελ κατά 190%, και της κηροζίνης κατά 194%, έχουν εξελιχτεί σε λαϊκή εξέγερση.

 

 

Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα

 

www.facebook.com/detouteurgence

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Παρίσι ζητώντας την απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, του μακροβιότερου πολιτικού κρατούμενου στην Ευρώπη που συμπλήρωσε 38 χρόνια σε μια γαλλική φυλακή. Ο λιβαζέζος αγωνιστής καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός ισραηλινού διπλωμάτη και ενός αμερικανού αξιωματικού, και παρόλο που το 2013 γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του γιατί συμπλήρωσε το ελάχιστο όριο της ποινής, εξακολουθεί να κρατείται γιατί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αντιτάχθηκε στην απόφαση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet