Αρκετά!

https://wesayenough.co.uk

 

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων, στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια που οργάνωσε η καμπάνια «Αρκετά!». Απέναντι στην πολιτική που γεννάει νέα φτώχεια, η πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν εργατικά συνδικάτα, σωματεία επισφαλώς εργαζομένων, μεταναστευτικές κοινότητες, ενώσεις καταναλωτών, άνεργοι, κλπ, έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα από τα κάτω για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της εργατικής τάξης.

 

 

Ενάντια στη στρατιωτικοποίηση

https://twitter.com/comite68

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη του Μεξικού, στην 54η επέτειο της σφαγής των περίπου 300 φοιτητών από τον στρατό στις 2 Οκτωβρίου 1968 κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και πολλοί επιζώντες της σφαγής που εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη στρατιωτικοποίηση που εξακολουθεί να υπάρχει στο Μεξικό, με τον στρατό να έχει αναλάβει καθήκοντα στη δημόσια ασφάλεια και την αστυνόμευση, τα οποία σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Ομπραδόρ, που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, παρατάθηκε μέχρι το 2028.

 

Παρασκευές της οργής

https://www.ptb.be

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν και χτες σε πολλές πόλεις του Βελγίου οι «Παρασκευές της οργής», οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα ενάντια στην αποτυχία της βελγικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση του κόστους ζωής. Οι διαδηλώσεις γίνονται από μια πλατιά συμμαχία διαφόρων οργανώσεων και τα αιτήματά τους είναι να φορολογηθούν οι κερδοσκόποι της ενέργειας, να μειωθούν οι τιμές των τροφίμων, των καυσίμων και άλλων βασικών ειδών, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην ενέργεια, κλπ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet