Λευτεριά στον Τζούλιαν Ασάνζ

 

twitter.com/hashtag/FreeAssangeNOW

 

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στην ανθρώπινη αλυσίδα που περικύκλωσε το βρετανικό κοινοβούλιο, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης που πήρε τον Ιούνιο η βρετανική κυβέρνηση για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. Ανάμεσά τους ήταν και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που δήλωσε ότι ενώνει τη φωνή του με τις εκατομμύρια φωνές αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωση του Ασάνζ, ο οποίος αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες από τις ΗΠΑ και αν καταδικαστεί μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι 175 χρόνια.

 

 

Οι αυτόχθονες δεν γιορτάζουν

 

www.mapuexpress.org

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, και υπερασπιζόμενοι τους αγώνες των προγόνων τους, χιλιάδες Μαπούτσε διαδήλωσαν την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις της Χιλής ζητώντας να σταματήσει η κατοχή της γης τους από το χιλιανό κράτος, σε συνεργασία με ντόπιους γαιοκτήμονες και διάφορες πολυεθνικές. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της άφιξης του Κολόμβου στην Αμερική στις 12 Οκτωβρίου του 1492, που στην Χιλή είναι επίσημη αργία, αλλά για τους αυτόχθονες θεωρείται η αρχή της ισπανικής αποικιοκρατίας.

 

 

Στον δρόμο του αγώνα

 

www.facebook.com/COESPE

 

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Μαδρίτη η πορεία των 303 χιλιομέτρων για την υπεράσπιση του δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος, των δημοσίων υπηρεσιών και της κοινωνικής ασφάλισης, που ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου δεκάδες συνταξιούχοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 χρόνια, από τη Βαλένθια. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι και η διόρθωση του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα, άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, φορολόγηση των κερδοσκόπων της ενέργειας, κ.λπ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet