«ΕΟ»

 

 

 

«Black Adam» του Ζομ Κολέ-Σερά: Σχεδόν 5.000 χρόνια αφού του δόθηκαν οι πανίσχυρες δυνάμεις των αρχαίων θεών, ο Black Adam ελευθερώνεται από τον επίγειο τάφο του και είναι έτοιμος να αποδώσει δικαιοσύνη στον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός νομίζει.

«ΕΟ» του Γέρζι Σκολιμόφσκι: Ο κόσμος είναι ένα περίεργο μέρος, όπως τουλάχιστον τον βλέπουν τα μάτια ενός ζώου. Ο ΕΟ, ένας γκρι γαϊδαράκος με μελαγχολικά μάτια, ξεκινάει το μακρύ ταξίδι του από τσίρκο στην Πολωνία, για να καταλήξει στην Ιταλία. Στον δρόμο θα συναντήσει καλούς και κακούς ανθρώπους, θα βιώσει χαρά και πόνο, αλλά σε κανένα σημείο δεν θα απωλέσει την αθωότητα του. Ο Σκολιμόφσκι μέσα από τα μάτια του ΕΟ επιχειρεί μια ματιά στη σύγχρονη Ευρώπη.

«TAD: Η σμαραγδένια πλάκα» (Tadeo Jones 3, la Tabla Esmeralda) του Ενρίκε Γκάτο: Ο ατζαμής αρχαιολόγος Ταντ επιθυμεί την αποδοχή των συναδέλφων του, αλλά η αδεξιότητά του στέκεται εμπόδιο στο όνειρό του. Όταν διαλύει κατά λάθος μια σπάνια σαρκοφάγο, απελευθερώνεται ένα ξόρκι που θέτει τη ζωή των φίλων του σε κίνδυνο.

«Για την Κιάρα» (A Chiara) του Χόνας Καρπινιάνο: Η ταινία έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Δείτε το προηγούμενο φύλλο της Εποχής.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet