Οι ζωές των ΛΟΑΤΚΙ έχουν αξία

 

www.pinkarmenia.org

 

Συγκλονισμένη είναι η αρμενική κοινωνία μετά την αυτοκτονία ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων, που πήδηξαν από μια γέφυρα επειδή δεχόντουσαν άγριες επιθέσεις στο διαδίκτυο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Ακτιβιστές λένε ότι η τραγική αυτή υπόθεσή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν είναι προστατευμένα από το κράτος, ενώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Rainbow για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, η Αρμενία βρίσκεται στην 47η θέση ανάμεσα σε 49 χώρες.

 

 

Σώστε το Βαλμπόνα

 

avoicefortropoja.org

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η εκστρατεία δεκάδων οργανώσεων για να σωθεί το διάσημο εθνικό πάρκο Βαλμπόνα, με έκταση περίπου 80.000 στρέμματα, στη βόρεια Αλβανία. Όπως αναφέρουν, η κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, εμπορικών κέντρων και τουριστικών θέρετρων θέτει σε κίνδυνο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, ενώ το ανερχόμενο τουριστικό προφίλ της Αλβανίας έχει προσελκύσει διάφορους ολιγάρχες που μέσω πολιτικών διασυνδέσεων παρακάμπτουν τα εμπόδια και παίρνουν οικοδομικές άδειες.

 

Στους δρόμους της Βουδαπέστης

 

www.facebook.com/pedagogusok.d.szakszervezete

 

Σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βουδαπέστη ενάντια στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας και την κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος. Να σημειωθεί, ότι στις 23 Οκτωβρίου ήταν η εθνική ημέρα της Ουγγαρίας λόγω της εξέγερσης του 1956, αλλά με τους διαδηλωτές στους δρόμους ο Όρμπαν αναγκάστηκε να κάνει για πρώτη φορά τις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις εκτός της ουγγρικής πρωτεύουσας, στην πόλη Ζαλαεγκέρσεγκ.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet