«Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου

 

 

 

Με την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Οι Φάμπελμανς» ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία η οποία έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του διάσημου σκηνοθέτη είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για την ανακάλυψη ενός συγκλονιστικού οικογενειακού μυστικού από έναν νεαρό άνδρα και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να μας βοηθούν να δούμε την αλήθεια για τον άλλον και τον εαυτό μας. Το χειροκρότημα του κοινού μετά το τέλος της προβολής έδειξε έμπρακτα την επιδοκιμασία του για τη νέα ταινία του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη.

Αυτό όμως που αποτελεί την «ψυχή» του φεστιβάλ είναι το ελληνικό πρόγραμμα. Οι ταινίες οι οποίες θα προβληθούν είναι:

Επίσημη πρώτη: «Black stone» του Σπύρου Ιακωβίδη, «Άκουσέ με» της Μαρίας Ντούζα, «Ησυχία 6-9» του Χρήστου Πάσσαλη, «Θολή γραμμή» του Μένιου Καραγιάννη, «Καθαρτήριο» του Βασίλη Μαζωμένου, «Με αξιοπρέπεια» του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Μια νύχτα στο θέατρο» του Σωτήρη Σταμάτη, «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάστρα, «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου, «Τα άνθη στα άνθη» του Γιώργου Αθανασίου, «Φαντάσματα της επανάστασης» του Θάνου Αναστόπουλου.

Ξεπερνώντας τα σύνορα: «Cavewoman» του Σπύρου Σταθακόπουλου, «Ίμαν» της Κορίνας Αβρααμίδου, «Ιωάννα» του Άλμπρεχτ Χίρτσε, «Το Παρίσι στο Χάρλεμ» της  Χριστίνας Κάλλας

Δεύτερη ματιά: «Broadway» του Χρήστου Μασσάλα, «Μήδεια» του Δημήτρη Αθανίτη, «Μια μέρα στη Σαγκάη» του Βασίλη Ξηρού

Ειδική προβολή: «Dodo» του Πάνου Κούτρα.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet