Η Roberta Carrieri, η πρώτη και μοναδική Ιταλίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ηθοποιός και εγγαστρίμυθη, θα συνοδεύσει τον εαυτό της με την κιθάρα της και θα εμφανίσει ένα ρεπερτόριο που θα απαρτίζεται από συνθέσεις της και ελληνικά τραγούδια που την επηρέασαν ιδιαίτερα και ενίσχυσαν την αγάπη της για αυτή τη γη που αισθάνεται σαν μάνα της. Special guest η Κούκλαμου, η εξ Ελλάδος ορμώμενη τραγουδίστρια κούκλα της.

 

Ερχὸμαστε από τον ίδιο Θεό εσὺ κι εγώ ενωμένοι όταν γεννηθήκαμε
και χωρισμὲνοι από ποιὸς να ξέρει ποιὸν ίσως από τον ίδιο τον Θεό.
Κι αν δεν καταλαβαίνουμε ο ένας στον άλλο ὸταν μιλάμε
η διαφορά αργά αργὰ πλανὶζεται γιατὶ οι ψυχὲς μας μοιὰζουν
Εὶμαστε κρασί και ρακί μὲσα στο ίδιο μπουκάλι
και είμαστε γη και αλάτι που αγκαλιάζονται στη θάλασσα.


Η Roberta Carrieri προὲρχεται από την παραστατικὴ και μουσικὴ θεατρική σκηνή. Στην πορεία της είχε πολλὲς και σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασὶες όπως οι Fiamma Fumana, Davide Van de Sfross, Davide Toffolo dei Tre Allegri Ragazzi Morti, Flavio Oreglio, Moni Ovadia, Nino Frassica, Νὶκος Στρατὰκης.
Ως σολὶστας έχει στο ενεργὴτικὸ της τρεις μουσικοὺς δὶσκους με δικὲς της συνθὲσεις και στὶχο.
Η δυνατὴ ειρωνεὶα που διακρὶνει τους στὶχους της και η ιδιαὶτερη ικανὸτητα να διασκεδὰζει το κοινὸ συνοδευμὲνη πὰντα με την κιθὰρα και το ουκουλὲλε της, της ὲδωσαν τη δυνατὸτητα να δὼσει συναυλὶες στις ΗΠΑ, τον Καναδὰ, το Βὲλγιο, την Ιρλανδὶα, τη Σκωτὶα, την Γαλλὶα, την Ελλὰδα και τη Γερμανὶα.
Εὶναι επὶσης συνθὲτης τραγουδιὼν και μουσικὼν θεμὰτων θεὰτρου.
Στο ενεργητικὸ της εὶναι το μουσικὸ ὲργο «Io e le mie amiche» (Εγὼ και οι φὶλες μου) που εὶναι μια stand up συναυλὶα με μαριονὲτες. Ὲνα θὲαμα με μουσικὲς συνθὲσεις της Roberta αναμειγμὲνο με μονὸλογους και διαλὸγους με τις μαριονὲτες στις οποὶες δὶνει προφορικὴ και τραγουδιστικὴ φωνὴ με εγγαστρίμυθο τρὸπο.
Εδώ μπορείτε να ακούσετε το δεύτερο τραγούδι που έγραψε μαζί με τον Νικο Στρατάκη το οποίο δίνει το όνομα της ελληνικής συναυλίας της.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet