Καμία διαπραγμάτευση

 

twitter.com/hashtag/KeepEyesOnSudan

 

Συνεχίζονται στο Σουδάν οι κινητοποιήσεις ενάντια στις διαπραγματεύσεις που κάνουν τα δεξιά κόμματα της χώρας με τον στρατό, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία νομής της εξουσίας σύμφωνα με σχέδιο που ετοίμασαν οι ΗΠΑ, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η ασυλία για τους πραξικοπηματίες. Οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, που δείχνουν την αποφασιστικότητα του λαού να ανατρέψει τη χούντα, ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το στρατιωτικό πραξικόπημα.

 

 

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο

 

twitter.com/plataformatrans

 

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην τρανς κοινότητα της Ισπανίας οι τροποποιήσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των τρανς, αφού όπως αναφέρεται είναι προκατειλημμένες, στιγματιστικές και αντίθετες με τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου. Παράλληλα, όπως σημειώνεται, εισάγει διακρίσεις και είναι ανταγωνιστικό σε ένα νομικό πλαίσιο που στόχος του είναι να εγγυηθεί την ισότητα ευκαιριών για όλ@, ενώ διάφορες οργανώσεις ετοιμάζονται για μεγάλη διαδήλωση στις 12 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.

 

 

Δικαίωμα στην εκπαίδευση

 

www.savethechildren.net

 

Με άγρια καταστολή αντιμετώπισε την Κυριακή η αφγανική αστυνομία τις δεκάδες γυναίκες, οι οποίες, χωρίς να φορούν μπούρκα, προσπάθησαν να μπουν στο πανεπιστήμιο Μπανταχσάν στο βόρειο Αφγανιστάν διαμαρτυρόμενες για τις απαγορεύσεις των Ταλιμπάν, που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του 80% των κοριτσιών από την εκπαίδευση. Η δράση τους ήρθε σε συνέχεια των καθιστικών διαμαρτυριών που έγιναν το Σάββατο σε διάφορα σημεία της Καμπούλ, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των κοριτσιών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet