Θυμόμαστε το Βούκοβαρ

 

zeneucrnom.org

 

Αψηφώντας τις απειλές, ακτιβιστές/στριες από τη Σερβία δηλώνουν ότι θα διαδηλώσουν την Παρασκευή στο Βελιγράδι στην εκδήλωση μνήμης για τα περίπου 3.000 θύματα του Βούκοβαρ το 1991, λίγους μήνες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κροατίας. Η σφαγή στην πολυεθνοτική κροατική πόλη έγινε από τον σερβικό λαϊκό στρατό και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια συγγενών των θυμάτων για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, αφού έχουν καταδικαστεί ελάχιστοι από τους 1.200 που κατηγορούνται.

 

 

Στοπ στη θανατική ποινή

 

twitter.com/hashtag/StopTheKilling

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία που κάνουν διάφορες οργανώσεις για την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Σιγκαπούρη, σε μια χώρα που από την αρχή του χρόνου έχει εκτελεστεί 11 βαρυποινίτες οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, ενώ άλλοι 63 κρατούμενοι περιμένουν τη σειρά τους. Όπως αναφέρουν, για κανένα έγκλημα δεν μπορεί η ποινή να είναι ο θάνατος και καλούν την κυβέρνηση της Χαλιμά Γιακόμπ να υιοθετήσει μια διαφορετική και πιο ολιστική προσέγγιση.

 

 

Ενάντια στη μαιευτική βία

www.facebook.com/OVOportugal

 

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή σε πολλές πορτογαλικές πόλεις, απαιτώντας περισσότερη αυτονομία και ελευθερία στη διάρκεια του τοκετού και της λοχείας. Παράλληλα κατήγγειλαν όλες τις μορφές μαιευτικής βίας, όπως τη χορήγηση ωκυτοκίνης για την επιτάχυνση του τοκετού, την παρεμπόδιση του θηλασμού του παιδιού τις πρώτες ώρες της ζωής του, την υποχρέωσή αφαίρεσης της ηβικής τριχοφυΐας, την πίεση στην κοιλιά της μητέρας την ώρα της γέννησης του μωρού, την απομάκρυνση της από το νεογέννητο, κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet